LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Βορίδης για ΠτΔ: «Πρέπει να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά» (Video)​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή
5 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη
5 Ιουλίου 2025
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Πρώτη προτεραιότητα η κομματική ταυτότητα για τον κ. Σπανό
5 Ιουλίου 2025
Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια
5 Ιουλίου 2025
Tετραήμερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος
5 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Βορίδης για ΠτΔ: «Πρέπει να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά» (Video)​
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίδης για ΠτΔ: «Πρέπει να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά» (Video)​

11 Ιανουαρίου 2025
Updated 2025/01/11 at 10:03 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Για την ανακοίνωση του ονόματος του επόμενου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Contents
Για τα ασφάλιστρα υγείαςΓια τον ανελκυστήρα στον «Ερυθρό Σταυρό»

«Εκείνο το οποίο πρόκειται να γίνει είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και το τονίζω γιατί είναι με αυτήν του την ιδιότητα, του επικεφαλής της μείζονος κοινοβουλευτικής ομάδας, με αυτήν του την ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, γιατί η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι κοινοβουλευτική διαδικασία, η Βουλή εκλέγει, θα προτείνει πρόσωπο. Μέχρι τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ και αυτό κάνουμε», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν πρόκειται να μπω σε μια διαδικασία αξιολογήσεως των προσώπων γιατί δεν είναι σωστό. Πρέπει να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά. (…) Το Σύνταγμα παρακινεί τις πολιτικές δυνάμεις όλες, όχι μόνο την πλειοψηφία, μας παρακινεί να βρούμε ένα πρόσωπο στο οποίο να μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αυτό, λέω εγώ, ότι για να μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα πρόσωπο, πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά. Χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι να μην έχουν τόσες “γωνίες”, οι οποίοι ο λόγος τους να είναι πιο συναινετικός, πιο συνθετικός, να μπορούν και τα άλλα κόμματα να τον υποστηρίξουν. Αυτό όμως προς πάσα κατεύθυνση», πρόσθεσε.

- Advertisement -

«Θεωρώ ότι η πρόταση η οποία θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι μια πρόταση που θα ικανοποιήσει το σύνολο της ΚΟ. Ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι προσηλωμένος στη θεσμική τάξη. Όταν αναζητάμε πρόσωπα συνθετικά, προφανώς αυτά πρέπει να ικανοποιούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό των βουλευτών», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

«Θεωρώ ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε αυτήν την ιστορία έχει φερθεί θεσμικά», είπε.

Για τα ασφάλιστρα υγείας

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων υγείας στα λεγόμενα ισόβια συμβόλαια, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Η νομοθετική παρέμβαση σε μια ελεύθερη αγορά υπήρξε διότι δικαστήρια έκριναν τον όρο περί αναιτιολόγητης και μονομερούς αυξήσεως των ασφαλίστρων από τη μεριά των ασφαλιστικών εταιριών ως καταχρηστικό και ζήτησαν από τις ασφαλιστικές να αιτιολογούν με συγκεκριμένο τρόπο το ποσοστό της αυξήσεως».

»Επειδή αυτό δημιούργησε πολλές ταχύτητες, ήρθε η κυβέρνηση και για να αποφευχθούν οι περαιτέρω αντιδικίες στα δικαστήρια και η ταλαιπωρία των πολιτών, νομοθέτησε και είπε θα μπει ένας δείκτης. Ο δείκτης αυτός δεν είναι υποχρεωτικός για τις ασφαλιστικές αλλά είναι μια κατεύθυνση. (…) Πρέπει να ανασχεδιαστεί από την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να ενσωματωθούν στοιχεία τα οποία φαίνεται ότι δεν ενσωματώνει», πρόσθεσε.

Για τον ανελκυστήρα στον «Ερυθρό Σταυρό»

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και την ελεύθερη πτώση ανελκυστήρα στον «Ερυθρό Σταυρό».

«Το Δημόσιο είναι ένα μεγάλο πράγμα και η παροχή των δημόσιων υπηρεσιών είναι επίσης μεγάλο πράγμα. Το να υπάρχει μια δυσλειτουργία κάποια συγκεκριμένη στιγμή, να υπάρξει μια βλάβη, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο γεννά ένα γενικότερο ζήτημα. Προφανώς πρέπει να επισκευαστεί η βλάβη, προφανώς πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας, προφανώς πρέπει να τηρούνται όλα αυτά. Αλλά δεν νομίζω ότι ανοίγει από αυτό γενικότερο πολιτικό θέμα», είπε.

«Διάβασα την ανακοίνωση που έχει βγάλει η διοίκηση του νοσοκομείου. Έχει συντηρηθεί ο ανελκυστήρας, έχουν δοθεί βεβαιώσεις. (…) Μπορεί να συμβεί και μία δυσλειτουργία, δεν είναι ότι παντού στον κόσμο δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Γιατί λέει «όχι» στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Επεκτείνεται το «πρέσινγκ» για προοδευτικά μέτωπα, από τον ΠτΔ ως το τέλος ταφής – Ανταλλαγή «καρφιών» με ΠΑΣΟΚ

Ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και η υποψηφιότητα Βενιζέλου

Read More

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr

11 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή
5 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη
5 Ιουλίου 2025
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Πρώτη προτεραιότητα η κομματική ταυτότητα για τον κ. Σπανό
5 Ιουλίου 2025
Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια
5 Ιουλίου 2025
Tετραήμερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος
5 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑFeatured

Tετραήμερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος

5 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτική Πολιτική: Ο Πλεύρης εγκαινιάζει σκληρές θέσεις και διαδικασίες

5 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παρεμβάσεις της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

5 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δήλωναν εκτάσεις που ανήκαν σε άλλους»

4 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?