LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Τσιζκέικ μπακλαβά
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Η απόλυτη κόντρα του καλοκαιριού: Καρπούζι ή πεπόνι;
18 Ιουλίου 2025
«Ψέματα και συγκάλυψη ευθυνών» – Η απάντηση του Δήμου Πάτρας στον Κυρανάκη για το τροχαίο με τον Προαστιακό
18 Ιουλίου 2025
Έκοψαν κλήση για κράνος σε οδηγό αυτοκινήτου – Τι απαντά η Τροχαία
18 Ιουλίου 2025
Οχήματα και ελικόπτερα θα δώσει η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου
18 Ιουλίου 2025
ΠΑΣΟΚ για ATM: Αντί για εξυπηρέτηση των πολιτών, νέες χρεώσεις
18 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Τσιζκέικ μπακλαβά
ΓΕΥΣΗ

Τσιζκέικ μπακλαβά

1 Μαρτίου 2025 173 Views
Updated 2025/03/01 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Η Ανατολή συναντά τη Δύση σε αυτό το εύκολο επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του παραδοσιακού μπακλαβά αλλά και τους οπαδούς του αγαπημένου τσιζκέικ.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Με όλα τα αρώματα της κανέλας, του μελιού, του βουτύρου και των ξηρών καρπών αποτελεί το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη βάση

- Advertisement -
Ad image

12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

200 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

1 φλιτζάνι καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα στο μούλτι

1 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και τριμμένα στο μούλτι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

500 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

Για το σερβίρισμα

1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι μέλι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο

Εκτέλεση

1.Αρχικά, στρώστε με μια λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα (καλύψτε τη βάση της φόρμας δηλαδή και μετά περάστε το δαχτυλίδι).

2.Στρώστε το πρώτο φύλλο κρούστας, βουρτσίστε το με ένα πινέλο με το βούτυρο λιωμένο και συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Μπορείτε, επίσης να βουτυρώσετε το κάθε φύλλο ξεχωριστά στον πάγκο εργασίας, να το διπλώσετε τέσσερις φορές ώστε να γίνει λωρίδα και να τοποθετήσετε τα φύλλα ακτινωτά όπως στη φωτό. Τα φύλλα θα προεξέχουν έξω από τα τοιχώματα της φόρμας.

3.Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα τριμμένα αμύγδαλα, τα καρύδια, την κανέλα, το αλάτι και το βούτυρο (2 κουταλιές) λιωμένο. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μίγμα πάνω από τα στρωμένα φύλλα. Ισιώστε ώστε να καλύπτουν ομοιόμορφα.

4.Για την γέμιση, βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού και με ένα μίξερ ανακατέψτε ώστε να αφρατέψει. Βάλτε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και αρχίστε να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά. Ξύστε τα τοιχώματα του μπολ και συνεχίστε το ανακάτεμα, βάζοντας και το γιαούρτι. Θα πρέπει το μίγμα να είναι λείο και αφράτο.

5.Μεταφέρετε τη γέμιση στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Κόψτε τα φύλλα που περισσεύουν και κρέμονται από τα τοιχώματα.

6.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά. Με την πάροδο αυτού του χρόνου, σβήστε το φούρνο και αφήστε το γλυκό μέσα για άλλα 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει καλά, τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

7.Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φιστίκια, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο. Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ, περιχύστε με το μίγμα και σερβίρετε σε μια πιατέλα. Κάθε κομμάτι μπορείτε αφού το κόβετε να το περιχύνετε με επιπλέον μέλι και ψιλοκομμένα φιστίκια.

Διαβάστε επίσης:

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από την Πόλη

Κρεμώδες ρυζόγαλο με σκόνη πουτίγκας βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)

Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους

​ Read More

Newsroom 1 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόλυτη κόντρα του καλοκαιριού: Καρπούζι ή πεπόνι;
18 Ιουλίου 2025
«Ψέματα και συγκάλυψη ευθυνών» – Η απάντηση του Δήμου Πάτρας στον Κυρανάκη για το τροχαίο με τον Προαστιακό
18 Ιουλίου 2025
Έκοψαν κλήση για κράνος σε οδηγό αυτοκινήτου – Τι απαντά η Τροχαία
18 Ιουλίου 2025
Οχήματα και ελικόπτερα θα δώσει η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου
18 Ιουλίου 2025
ΠΑΣΟΚ για ATM: Αντί για εξυπηρέτηση των πολιτών, νέες χρεώσεις
18 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Καλοκαιρινή αυγοσαλάτα με αγγούρι, γραβιέρα και γιαούρτι

15 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φρουτ παντς με ροδάκινο, ρούμι και τζίντζερ

14 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας

13 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?