LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Τραμπ: «Μπορεί να συναντηθώ με τον Πούτιν για την Ουκρανία πολύ σύντομα» – Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση Λαβρόφ – Ρούμπιο
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Ζάκυνθος: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος πιστών σε πανηγύρι
13 Ιουλίου 2025
Συνταγή για τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας
13 Ιουλίου 2025
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ρίχνει στην μητέρα του Παναγιωτάκη την ευθύνη για τον θάνατό του
13 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Δεν έπιασαν τα φρένα αυτοκινήτου και πέρασε μέσα από τοίχο
13 Ιουλίου 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Εκπνέει η προθεσμία – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
13 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Τραμπ: «Μπορεί να συναντηθώ με τον Πούτιν για την Ουκρανία πολύ σύντομα» – Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση Λαβρόφ – Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Μπορεί να συναντηθώ με τον Πούτιν για την Ουκρανία πολύ σύντομα» – Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση Λαβρόφ – Ρούμπιο

17 Φεβρουαρίου 2025 117 Views
Updated 2025/02/17 at 1:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι μπορεί να συναντηθεί «πολύ σύντομα» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Contents
Την άλλη βδομάδα η συνάντηση Λαβρόφ – ΡούμπιοΖελένσκι: Η Ρωσία θα κηρύξει «πόλεμο στο ΝΑΤΟ» αν ο Ντόναλντ Τραμπ μειώσει την αμερικανική συνδρομή στη ΣυμμαχίαΠοιοι θα συμμετέχουν στην συνάντηση κορυφής στο Παρίσι για την Ουκρανία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ τόνισε ότι εργάζεται σκληρά για να επιτύχει ειρήνη και είπε ότι πιστεύει ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλουν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι προετοιμάζονται να έχουν μέσα στις επόμενες μέρες στο Ριάντ πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών αναφορικά με το ουκρανικό.

- Advertisement -
Ad image

Την άλλη βδομάδα η συνάντηση Λαβρόφ – Ρούμπιο

Οι συνομιλίες αυτές θα ξεκινήσουν επίσημα στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα, όταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, θα καθίσει στο τραπέζι με τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναμένεται να υπογραμμίσει την έλλειψη συμβολής των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν τελικά να αναδιαμορφώσουν την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ηπείρου.

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα κηρύξει «πόλεμο στο ΝΑΤΟ» αν ο Ντόναλντ Τραμπ μειώσει την αμερικανική συνδρομή στη Συμμαχία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε βέβαιος ότι η Ρωσία θα «κηρύξει πόλεμο στο ΝΑΤΟ» αν ο Ντόναλντ Τραμπ μειώσει την αμερικανική συνδρομή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και αυτή ως αποτέλεσμα αποδυναμωθεί.

Ο Ζελένσκι αναγνώρισε ότι ο Τραμπ έχει την ικανότητα να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο προς μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος είχε μια προειδοποίηση.

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν θα κηρύξει πόλεμο στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σε μια φλογερή ομιλία στην Διάσκεψη χθες Σάββατο, ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να είναι βέβαιη για την προστασία των ΗΠΑ και πως για να λάβει τον σεβασμό της Ουάσινγκτον θα πρέπει να αποκτήσει έναν ισχυρό στρατό.

Ο Ουκρανός ηγέτης εκτίμησε ότι ο Πούτιν προβλέπει μια «αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ», κάτι θα μπορούσε να συμβεί αν οι ΗΠΑ αποσύρουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη στην Ευρώπη.

«Δεν ξέρω αν (οι Ρώσοι) θα θελήσουν το 30% της Ευρώπης, το 50%, δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει. Αλλά θα έχουν αυτή τη δυνατότητα», προειδοποίησε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με τον οποίο ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει «μεγάλο αριθμό στρατιωτών στο έδαφος της Λευκορωσίας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι, κατά τη γνώμη του, ο Ρώσος πρόεδρος «δεν θέλει ειρήνη». «Μην τον εμπιστεύεστε», είπε. «Μην εμπιστεύεστε τον Πούτιν».

Παράλληλα, αναφερόμενος σε ένα προσχέδιο συμφωνίας που κατέθεσε η Ουάσινγκτον στο Κίεβο για αμερικανική πρόσβαση στα ουκρανικά ορυκτά, ο Ζελένσκι τόνισε πως η συμφωνία ως έχει δεν θα προχωρήσει αν το Κίεβο δεν λάβει τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά.

«Αν δεν μας δοθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ, πιστεύω ότι η οικονομική συμφωνία δεν θα λειτουργήσει», τόνισε. «Πρέπει να είναι όλα δίκαια».

Χθες Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε αρνητικά στη πρόταση της Ουάσινγκτον για εκμετάλλευση των κρίσιμης σημασίας ορυκτών.

Τρεις πηγές ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε προτείνει να αναλάβει την ιδιοκτησία του 50% των κρίσιμων ορυκτών της Ουκρανίας.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην συνάντηση κορυφής στο Παρίσι για την Ουκρανία

Τους ηγέτες που θα συμμετέχουν στην συνάντηση κορυφής της Δευτέρας στο Παρίσι για την Ουκρανία, ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα λάβουν μέρος στην αυριανή συνάντηση στο Παρίσι για να συζητήσουν το ουκρανικό.

Η γαλλική προεδρία πρόσθεσε πως μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων θα είναι οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Δανίας.

Νωρίτερα, την έκτακτη συνάντηση κορυφής των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν – Νοέλ Μπαρό.

Οι «κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες» θα συναντηθούν τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια, δήλωσε ο Μπαρό στο France Inter. Επέμεινε ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται συχνά και ότι δεν πρέπει να «δραματοποιούνται».

Η έκτακτη σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (17/2) στο Παρίσι με αντικείμενο την ευρωπαϊκή ασφάλεια και στο φόντο των εξελίξεων στο ουκρανικό ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι την συνεδρίαση αυτή συγκάλεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, με τις διαβουλεύσεις για την πραγματοποίησή της να ξεκινούν ήδη από την Παρασκευή (14/2) μετά την ομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς στο Μόναχο.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Κακά μαντάτα για την οικονομία – Συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή, έχει την χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Σύλληψη 44χρονης μητέρας για 80 σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων

Κύπρος: 14χρονη κατήγγειλε ψευδώς συμμαθητή της για βιασμό και κακοποίηση ως εκδίκηση

Read More

Newsroom 17 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζάκυνθος: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος πιστών σε πανηγύρι
13 Ιουλίου 2025
Συνταγή για τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας
13 Ιουλίου 2025
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ρίχνει στην μητέρα του Παναγιωτάκη την ευθύνη για τον θάνατό του
13 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Δεν έπιασαν τα φρένα αυτοκινήτου και πέρασε μέσα από τοίχο
13 Ιουλίου 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Εκπνέει η προθεσμία – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
13 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα «ψήνεται» στους 35 βαθμούς Κελσίου

12 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος

6 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Δαμασκό – Επίθεση αυτοκτονίας με πολλούς νεκρούς

23 Ιουνίου 2025
ΚΟΣΜΟΣFeatured

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

22 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?