Ο Καλίν Γκεουργκέσκου, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο των ακυρωθείσων προεδρικών εκλογών της Ρουμανίας, συνελήφθη και ανακρίνεται από τους εισαγγελείς, λέει η ομάδα του.
Απαντώντας στις αντιδράσεις που καταγράφονται στη χώρα, ο πρωθυπουργός Μαρσέλ Τσιολάκου, είπε πως «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το πρόσωπο».
Ο αρχηγός της κυβέρνησης τόνισε επίσης τη σημασία της διαφάνειας σε αυτή την υπόθεση, ενόψει των εκλογών που πλησιάζουν: «Τα δικαστικά όργανα έχουν καθήκον να παρουσιάσουν στο κοινό εξαιρετικά ισχυρά στοιχεία στην έρευνα στην οποία, μεταξύ δεκάδων ατόμων, εμπλέκεται και ένας υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου».
Ο Πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στον κίνδυνο πολιτικής εκμετάλλευσης της έρευνας και τόνισε την ανάγκη για σαφή επικοινωνία: «Μόνο η κοινοποίηση σαφών και άψογα τεκμηριωμένων αποδεικτικών στοιχείων μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτή η ποινική έρευνα δεν θα μετατραπεί σε εκλογικό μανιφέστο συγκεκριμένου υποψηφίου».
Σημειώνεται πως Εισαγγελείς του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν 47 έρευνες σε διάφορες κομητείες την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, με στόχο 27 φυσικά πρόσωπα και 4 χώρους που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα.
Εισαγγελείς και αστυνομικοί ερευνούν επίσης το σπίτι του Marin Burcea, σωματοφύλακα του Καλίν Γκεουργκέσκου, με το ψευδώνυμο “The Sniper”, την Τετάρτη. Η έρευνα έχει στο στόχαστρο επίσης τον επιχειρηματικό του συνεργάτη, θαυμαστή του καθεστώτος του Κρεμλίνου.
Διαβάστε επίσης:
Ο Τραμπ «κόβει» την αμερικανική πρωτοβουλία για μεγαλύτερη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα στην Αφρική
Το Ισραήλ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή των σορών 4 ομήρων