Μια πανεύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, δεν απαιτεί ψήσιμο στο φούρνο και που αξιοποιεί στο έπακρο περισσεύματα άλλων γλυκών (μπισκότων, κέικ, κτλ.).
Φτιάξτε τις τρουφόμπαλες με ξηρούς καρπούς και μπισκότα της αρεσκείας σας, κυλήστε τις σε αχνοζάχαρη, ινδοκάρυδο, γλυκό κακάο σκόνη, τριμμένους καρπούς και ότι άλλο φανταστείτε και στολίστε με αυτές τις γιορτινές πιατέλες σας ή δωρίστε τις στους αγαπημένους σας.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
170 γραμμάρια σοκολάτα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι μπισκότα βανίλιας, τριμμένα
¼ φλιτζανιού φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ (μπράντυ ή ρούμι ή αντικαταστήστε με λικέρ για πιο γλυκιά γεύση)
Αχνοζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1.Αρχικά τρίψτε σε ένα μούλτι τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια ή άλλους) και βάλτε τους σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
2.Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την αχνοζάχαρη και τοποθετήστε το τηγανάκι στην εστία, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
3.Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά, αφήστε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ύστερα τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μίγμα.
4.Πλάστε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες και ρολάρετέ τις στην αχνοζάχαρη ή σε ότι άλλο επιθυμείτε. Σερβίρετέ τις αμέσως ή διατηρήστε τις σε δροσερό μέρος για 10 περίπου ημέρες.
Διαβάστε επίσης:
Χριστουγεννιάτικο Turron (μαντολάτο από την Ισπανία)
Ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με αρωματική μαρινάδα καφέ και ντιπ μπλε τυριού
Νοσταλγικά μελομακάρονα, συνταγή των αλησμόνητων πατρίδων
Cucina Povera | topontiki.gr