LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Κοτολέτες με κιμά, Μιλανέζες
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επίμονο κύμα ζέστης και 44αρια προ των πυλών
17 Ιουλίου 2025
Τροχαία δυστυχήματα: Αυξάνονται οι νεκροί στην άσφαλτο – Η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα
17 Ιουλίου 2025
Μηνιαίο επίδομα αντί για σύνταξη
17 Ιουλίου 2025
Κομισιόν για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν μας έχει ενημερώσει για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΑΑΔΕ
17 Ιουλίου 2025
Φεστιβάλ Οίτης 2025: Απόψε συναυλία με Εισβολέα και Νεφέλη Φασούλη
17 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Κοτολέτες με κιμά, Μιλανέζες
ΓΕΥΣΗ

Κοτολέτες με κιμά, Μιλανέζες

3 Ιουνίου 2025 194 Views
Updated 2025/06/03 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο πεπλατυσμένο κεφτέ που τηγανίζεται λεπτός και χάρη στο πανάρισμα παραμένει μαλακός εσωτερικά και τραγανός στο εξωτερικό του. 

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Ένα πιάτο εύκολο και πρακτικό, που μπορείτε να συνοδέψετε με πουρέ πατάτας, ζυμαρικά, βραστά ή ψητά λαχανικά, σαλάτα εποχής κτλ.

Αν θέλετε να δώσετε στις μιλανέζες σας ακόμα περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγη σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας. 

- Advertisement -
Ad image

Υλικά για τη Συνταγή

400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάμικτο

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Για το πανάρισμα

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) κατά βούληση

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Αρχικά βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, βάλτε το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

2. Χωρίστε το μίγμα σε 4 μέρη, πάρτε το πρώτο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Διπλώστε το χαρτί και πιέστε καλά το κρέας για να σχηματίσετε την κοτολέτα, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζουμε τις κοτολέτες στο ψυγείο, με λαδόκολλες ανάμεσά τους, να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

3. Στο μεταξύ ετοιμάστε το πανάρισμα. Βάλτε τα αυγά σε ένα πιάτο και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι, αφαιρέστε μια κοτολέτα από τη λαδόκολλα και περάστε την προσεκτικά μέσα από το χτυπημένο αυγό και από τις δύο πλευρές.

4. Στη συνέχεια, περάστε την στην τριμμένη φρυγανιά, και μετά ξανά στο χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε τις παναρισμένες κοτολέτες σε μια καθαρή λαδόκολλα.

5. Ζεστάνετε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί, προσθέστε τις  μιλανέζες μία – μία και τηγανίστε τις και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τις προσεκτικά, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

6. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από το τηγάνι και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετέ τις ζεστές, με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.

Συμβουλή

Αν θέλετε να φτιάξετε τις κοτολέτες για τα μικρά σας, μπορείτε να προσθέσετε μερικά λιωμένα λαχανικά στο μίγμα του κιμά και να τα κρύψετε. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές κτλ., προσέχοντας να τα στύψετε καλά από τα υγρά τους και να τα λιώσετε.

Διαβάστε επίσης:

Χωνάκια παγωτού, γεμιστά με φράουλες και σοκολάτα

Πατατοσαλάτα με απομίμηση καβουριού (σουρίμι)

Παγωτό λεμόνι, χωρίς παγωτομηχανή και ανακάτεμα

​ Read More

Newsroom 3 Ιουνίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίμονο κύμα ζέστης και 44αρια προ των πυλών
17 Ιουλίου 2025
Τροχαία δυστυχήματα: Αυξάνονται οι νεκροί στην άσφαλτο – Η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα
17 Ιουλίου 2025
Μηνιαίο επίδομα αντί για σύνταξη
17 Ιουλίου 2025
Κομισιόν για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν μας έχει ενημερώσει για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην ΑΑΔΕ
17 Ιουλίου 2025
Φεστιβάλ Οίτης 2025: Απόψε συναυλία με Εισβολέα και Νεφέλη Φασούλη
17 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Καλοκαιρινή αυγοσαλάτα με αγγούρι, γραβιέρα και γιαούρτι

15 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φρουτ παντς με ροδάκινο, ρούμι και τζίντζερ

14 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας

13 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?