Μια πεντανόστιμη ομελέτα που ετοιμάζεται μόνο σε 25 λεπτά, ψήνεται στο airfryer και μπορεί να σερβιριστεί στο πρωινό, σαν ελαφρύ βραδινό αλλά και ως κυρίως γεύμα μαζί με μια πλούσια σαλάτα εποχής.
Μπορείτε να την ενισχύσετε με επιπλέον λαχανικά της επιλογής σας για μια πιο υγιεινή επιλογή αλλά και να την εμπλουτίσετε με τυριά και αλλαντικά για μια πιο πλούσια εκδοχή.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½ πιπεριά, κόκκινη κατά προτίμηση, ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη ή μίγμα τυριών που λιώνουν
4 μεγάλα αυγά
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Σπρέι ελαιόλαδου
Προαιρετικά
50 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
50 γραμμάρια επιπλέον τυρί της επιλογής σας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον κάδο της φριτέζας σας στους 180ο C και στρώστε το ειδικό αντικολλητικό χαρτί που εφαρμόζει στη συσκευή σας. Ψεκάστε τη λαδόκολλα με το σπρέι ελαιόλαδου.
2. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά. Βάλτε σε ένα μπολ το μισό τυρί μαζί με τα αυγά, χτυπήστε τα καλά, ενώστε τα με τα λαχανικά και αλατοπιπερώστε το μίγμα.
3. Αδειάστε το μίγμα της ομελέτας στον στρωμένο κάδο και ψήστε για 10 λεπτά.
4. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και συνεχίστε το ψήσιμο για 6-10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να ροδίσει όμορφα.
5. Σερβίρετε με σαλάτα εποχής και φρέσκο ψωμί.
Διαβάστε επίσης:
Amaretto: ένα δημοφιλές αλκοολούχο ποτό της δεκαετία του ’90, στο σπίτι σας
Υγιεινές τηγανίτες βρώμης με μπανάνα
«Βόμβες» πίτσας, με έτοιμο μίγμα ζύμης
Cucina Povera | topontiki.gr