Αυτή η λαχανοσαλάτα αποτελείται από κλασικά υλικά όπως το λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι αλλά χάρη στις σταφίδες και το πιπεράτο ντρέσινγκ καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά τις γλυκές, αλμυρές και πικάντικες γεύσεις.
Μπορείτε να τη σερβίρετε ως ορεκτικό, αλλά αποτελεί και ιδανικό συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα, ιδιαίτερα το χοιρινό.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια λάχανο λευκό (ή μίγμα από κόκκινο, κινέζικο κτλ.)
3 καρότα
1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι
50 γραμμάρια σταφίδες, ξανθές
Για το ντρέσινγκ
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αρχικά ψιλοκόψτε το λάχανο με το ειδικό εργαλείο, τρίψτε το με λίγο αλάτι και βάλτε το σε ένα μπολ.
2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες και τρίψτε και τα καρότα στον τρίφτη, στη χοντρή μεριά. Ανακατέψτε τα στο μπολ μαζί με το λάχανο και με τις σταφίδες.
3. Ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα βάζο με καπάκι, βάλτε όλα τα υλικά και ανακινείστε το δυνατά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα.
4. Περιχύστε με το dressing τα λαχανικά, ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και σερβίρετε τη σαλάτα μαζί με ψητά κρεατικά.
Συμβουλή
Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, σερβίρετε σε διάφανο μπολ, τοποθετώντας σε στρώσεις τα διαφορετικά είδη λαχανικών.
Διαβάστε επίσης:
Μηλόπιτα ψιχουλιαστή (με μπισκοτένια τρίμματα)
Αυγό ψημένο μέσα σε μπαγιάτικο σουσαμένιο ψωμάκι
Cucina Povera | topontiki.gr