Στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο πεπλατυσμένο κεφτέ που τηγανίζεται λεπτός και χάρη στο πανάρισμα παραμένει μαλακός εσωτερικά και τραγανός στο εξωτερικό του.
Ένα πιάτο εύκολο και πρακτικό, που μπορείτε να συνοδέψετε με πουρέ πατάτας, ζυμαρικά, βραστά ή ψητά λαχανικά, σαλάτα εποχής κτλ.
Αν θέλετε να δώσετε στις μιλανέζες σας ακόμα περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγη σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της επιλογής σας.
- Advertisement -
Υλικά για τη Συνταγή
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάμικτο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Για το πανάρισμα
2 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) κατά βούληση
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Αρχικά βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, βάλτε το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
2. Χωρίστε το μίγμα σε 4 μέρη, πάρτε το πρώτο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Διπλώστε το χαρτί και πιέστε καλά το κρέας για να σχηματίσετε την κοτολέτα, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζουμε τις κοτολέτες στο ψυγείο, με λαδόκολλες ανάμεσά τους, να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ετοιμάστε το πανάρισμα. Βάλτε τα αυγά σε ένα πιάτο και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι, αφαιρέστε μια κοτολέτα από τη λαδόκολλα και περάστε την προσεκτικά μέσα από το χτυπημένο αυγό και από τις δύο πλευρές.
4. Στη συνέχεια, περάστε την στην τριμμένη φρυγανιά, και μετά ξανά στο χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε τις παναρισμένες κοτολέτες σε μια καθαρή λαδόκολλα.
5. Ζεστάνετε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί, προσθέστε τις μιλανέζες μία – μία και τηγανίστε τις και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντάς τις προσεκτικά, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
6. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από το τηγάνι και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετέ τις ζεστές, με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.
Συμβουλή
Αν θέλετε να φτιάξετε τις κοτολέτες για τα μικρά σας, μπορείτε να προσθέσετε μερικά λιωμένα λαχανικά στο μίγμα του κιμά και να τα κρύψετε. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές κτλ., προσέχοντας να τα στύψετε καλά από τα υγρά τους και να τα λιώσετε.
Διαβάστε επίσης:
Χωνάκια παγωτού, γεμιστά με φράουλες και σοκολάτα
Πατατοσαλάτα με απομίμηση καβουριού (σουρίμι)
Παγωτό λεμόνι, χωρίς παγωτομηχανή και ανακάτεμα