LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Γαλλία: Δυσαρεστημένος ο ζάμπλουτος Αρνό της Louis Vuitton με τους έξτρα… φόρους – Απειλεί ότι θα πάει στις… ΗΠΑ
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Πάγιο αίτημα του Δήμου Καρπενησίου και της τοπικής κοινωνίας η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας
18 Ιουλίου 2025
Πανελλαδικές 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
18 Ιουλίου 2025
Αστυνομικός ζητούσε γρηγορόσημο για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες στις άδειες διαμονής
18 Ιουλίου 2025
Λαμία: Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας σε κυκλικούς κόμβους
18 Ιουλίου 2025
Εθελοντική αιμοδοσία Κυριακή 20/7 Αγία Μαρίνα
18 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Γαλλία: Δυσαρεστημένος ο ζάμπλουτος Αρνό της Louis Vuitton με τους έξτρα… φόρους – Απειλεί ότι θα πάει στις… ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δυσαρεστημένος ο ζάμπλουτος Αρνό της Louis Vuitton με τους έξτρα… φόρους – Απειλεί ότι θα πάει στις… ΗΠΑ

29 Ιανουαρίου 2025 97 Views
Updated 2025/01/29 at 9:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Πυρά κατά της γαλλικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό, λόγω ενός έκτακτου φόρου στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο Αρνό σχολίασε ότι οι φόροι έχουν αυξηθεί κατά 40% για τις επιχειρήσεις τονίζοντας ότι αντίθετα στις ΗΠΑ οι φόροι αναμένεται να μειωθούν. Όπως είπε η τακτική αυτή θα ωθήσει τις επιχειρήσεις να φύγουν από τη… Γαλλία.

Contents
Ο επιπλέον φόρος της κυβέρνησης Μπαϊρού ωθεί τις επιχειρήσεις να φύγουν από τη ΓαλλίαΟ Αρνό πρέπει να πληρώσει 8 δισ. ευρώ σε φόρους«Καταλαβαίνουμε την οργή του, αλλά…» λέει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Έχοντας μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου «πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας», όπως είπε ο ίδιος, ο Αρνό δήλωσε ότι η επιστροφή του στη Γαλλία ήταν ένα «κρύο ντους». Να σημειώσουμε εδώ ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και το 2022 ήταν ο πλουσιότερος και ακολουθούσε…ο Ίλον Μάσκ…

«Είναι απίστευτο. Να επιστρέφεις στη Γαλλία και να διαπιστώνεις ότι οι φόροι θα αυξηθούν κατά 40% για τις επιχειρήσεις που παράγουν στη χώρα» δήλωσε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι από τους πιο πλούσιους Ευρωπαίους πολίτες.

- Advertisement -
Ad image

«Στις ΗΠΑ, οι φόροι θα μειωθούν στο 15%, τα εργαστήρια επιδοτούνται σε μια σειρά από πολιτείες και ο πρόεδρος (σ.σ. Τραμπ) το ενθαρρύνει» είπε ο Αρνό, και πρόσθεσε: «Όταν ερχόμαστε στη Γαλλία και βλέπουμε ότι ετοιμαζόμαστε να αυξήσουμε τους φόρους κατά 40% στις εταιρείες που παράγουν στη Γαλλία, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα φορολογήσουμε τα ‘‘made in France” προϊόντα».

Ο επιπλέον φόρος της κυβέρνησης Μπαϊρού ωθεί τις επιχειρήσεις να φύγουν από τη Γαλλία

Ο ισχυρός επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο επιπλέον φόρος που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μπαϊρού μπορεί να ωθήσει επιχειρήσεις να φύγουν από τη Γαλλία. «Δεν ξέρω αν αυτός είναι πραγματικά ο στόχος της κυβέρνησης, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τον πετύχει», είπε ο Αρνό.

Μίλησε μάλιστα ανοιχτά για το ενδεχόμενο να μεταφέρει μονάδες παραγωγής του κολοσσού της LVMH στην Αμερική. «Οι αμερικανικές αρχές ζητούν να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις μας εκεί» είπε ο Αρνό, λέγοντας ότι «στο σημερινό περιβάλλον, αυτό είναι κάτι που (η LVMH) εξετάζει σοβαρά».

Όταν ρωτήθηκε για τους δασμούς που ίσως βάλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπερνάρ Αρνό είπε ότι προτιμά να μη μιλήσει αλλά να προχωρήσει στη δράση, κρατώντας χαμηλούς τόνους.

Ο Αρνό πρέπει να πληρώσει 8 δισ. ευρώ σε φόρους

Ο φόρος της κυβέρνησης Μπαϊρού, για τον οποίο διαμαρτύρεται ο Μπερνάρ Αρνό, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του νομοσχεδίου. Υπό την πίεση των Βρυξελλών για βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και της αντιπολίτευσης για μη περικοπή κοινωνικών παροχών και θέσεων εργασίας, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν μη μόνιμο έξτρα φόρο στις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο το 2024 άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ο φόρος αυτός θα υπολογίζεται ως προσαύξηση στον «κανονικό» φόρο και θα είναι 20,6% για τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 δισ., ενώ κλιμακωτά θα φτάσει και το 40% για όσες είχαν κύκλο εργασιών άνω των 3 δισ. ευρώ. Η LVMH είναι ανάμεσα σε αυτές κι έτσι φέτος θα κληθεί να καταβάλει στο γαλλικό δημόσιο συνολικά για φόρους ένα ποσό που προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ.

Για το 2024, ο όμιλος LVMH (παράγει τη μάρκα Louis Vuitton, καθώς και τις σαμπάνιες Moët Hennessy, ενώ στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται τα brands Christian Dior Couture, Givenchy, Fendi, Celine, Kenzo, Tiffany, Bulgari, Loewe, TAG Heuer, Marc Jacobs, Stella McCartney, Sephora και Loro Piana) ανακοίνωσε μείωση 17% των ετήσιων καθαρών κερδών, που διαμορφώθηκαν στα 12,55 δισ. ευρώ, και μείωση 2% στον ετήσιο κύκλο εργασιών του, που καταγράφηκε στα 84,7 δισ. ευρώ.

«Καταλαβαίνουμε την οργή του, αλλά…» λέει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Τις δηλώσεις Αρνό κλήθηκε να σχολιάσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφί Πριμάς. «Καταλαβαίνω τον θυμό του. Καταλαβαίνω επίσης ότι στη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όλοι πρέπει να συμμετέχουν στις προσπάθειες».

Αφού εξήρε τον Αρνό και τον όμιλο των επιχειρήσεών του, η Πριμάς τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των επιχειρήσεων είναι «αναμφισβήτητη», αλλά τώρα προέχει ο στόχος της διατήρησης του ελλείμματος στο 5,4% και η κατάρτιση του προϋπολογισμού. «Είναι μία κακή φάση, αλλά είναι προσωρινή», είπε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Μπερνάρ Αρνό, βέβαια, δεν φαίνεται να πείθεται από το επιχείρημα περί προσωρινότητας του έκτακτου φόρου. «Κανείς δεν το πιστεύει, αφού αυξήσαμε τους φόρους κατά 40%, ποιος θα τους κατεβάσει κατά 40%;» αναρωτήθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Η Δαμασκός ζητά από τη Ρωσία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος

Σίσι σε Τραμπ: Πράξη αδικίας ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων, η Αίγυπτος δεν θα συμμετέχει

Γερμανία: Ο Μερτς «πέρασε» σκληρό ψήφισμα για το άσυλο στην Bundestag με τις ψήφους και του AfD

Read More

Newsroom 29 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάγιο αίτημα του Δήμου Καρπενησίου και της τοπικής κοινωνίας η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας
18 Ιουλίου 2025
Πανελλαδικές 2025: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
18 Ιουλίου 2025
Αστυνομικός ζητούσε γρηγορόσημο για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες στις άδειες διαμονής
18 Ιουλίου 2025
Λαμία: Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας σε κυκλικούς κόμβους
18 Ιουλίου 2025
Εθελοντική αιμοδοσία Κυριακή 20/7 Αγία Μαρίνα
18 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΚΟΣΜΟΣ

Μια συλλογή από 500 κιθάρες «έκρυβε» την θρυλική Gibson Les Paul που είχε κλαπεί από τους Rolling Stones το 1972

15 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα «ψήνεται» στους 35 βαθμούς Κελσίου

12 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος

6 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Δαμασκό – Επίθεση αυτοκτονίας με πολλούς νεκρούς

23 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?