Τα σνίτσελ μανιταριών αποτελούν το ιδανικό πιάτο για χορτοφάγους, καθώς μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας τόσο γευστικά όσο και διατροφικά.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα είδη μεγάλων μανιταριών αλλά μπορεί να γίνει και αρτύσιμη, πανάροντάς τα πρώτα σε αλεύρι με μπαχαρικά, έπειτα σε χτυπημένο αυγό και τέλος σε τριμμένη φρυγανιά, όπως τα κανονικά σνίτσελ.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους, με κομμένα τα κοτσανάκια τους
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι νερό κρύο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καπνιστό, σε σκόνη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 ½ φλιτζάνι γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
2 φλιτζάνια σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το καπνιστό κοκκινοπίπερο, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το αλάτι.
2. Προσθέστε κρύο νερό και χτυπήστε ελαφρά με αυγοδάρτη, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός.
3. Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε μια μικρή και βαθιά κατσαρόλα.
4. Βουτήξτε τα μανιτάρια πρώτα στο πικάντικο μίγμα χυλού, στραγγίστε ελαφρά και έπειτα τυλίξτε τα στη φρυγανιά.
5. Τηγανίστε τα τμηματικά (όχι όλα μαζί) σε καυτό λάδι, για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν όμορφα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι.
Διαβάστε επίσης:
Κουλουράκια με μαχλέπι, κάρδαμο και σουσάμι για ρομαντικές ψυχές
Ορεκτικό με σαλάμι αέρος και κρέμα παρμεζάνας
Γλυκές καρδιές με μαρμελάδα, για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου