Μια χορταστική σαλάτα θαλασσινών με σοταρισμένες γαρίδες με πάπρικα, φυλλώδη λαχανικά, αγγουροντομάτα και τόνο και απλή βινεγκρέτ με λαδολέμονο και πετιμέζι. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των λαχανικών και του τόνου, να ενισχύσετε τη σαλάτα με καλαμπόκι, αβοκάντο, αλλά και μυρωδικά της επιλογής σας και να την συνοδέψετε υπέροχα με τσιπς ψημένης τορτίγιας, αλμυρά κράκερς ή κρουτόν.
Υλικά για τη Συνταγή
½ κεφάλι μαρούλι iceberg
½ ματσάκι ρόκα
3- 4 φύλλα κοκκινόφυλλο μαρούλι (lolo rosso)
1 ντομάτα
1 αγγούρι
1- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σκόνη
200 γραμμάρια γαρίδες, ξεπαγωμένες και καθαρισμένες
1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένη
5-6 πράσινες ελιές
Για τη βινεγκρέτ
2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
Εκτέλεση
1.Αρχικά κόψτε το iceberg και το lolo rosso σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τη ρόκα σε μικρότερα κομμάτια. Επίσης κόψτε τη ντομάτα και το αγγούρι, χωρίς να το ξεφλουδίσετε, σε μικρά κομμάτια.
2.Ξεπλύντε και στραγγίστε καλά τις καθαρισμένες γαρίδες.
3.Σοτάρετε τις γαρίδες σε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη και την πάπρικα, για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να απορροφήσουν τη λιπαρή ύλη. Κρατήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.
4.Στο μεταξύ ετοιμάστε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα σε ξεχωριστό μπολ ή βαζάκι.
5.Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά (μαρούλια, ρόκα, ντομάτα, αγγούρι, ελιές και dressing), εκτός από τις γαρίδες και τον τόνο, σε μια σαλατιέρα.
6.Προσθέστε τις σοταρισμένες γαρίδες και τον στραγγισμένο και σπασμένο τόνο στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Συμβουλή
-Προσαρμόστε την ποσότητα τόνου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
-Συνοδέψτε τη σαλάτα με τσιπς από ψημένες τορτίγιες.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκές μπάρες βρώμης, με crumble και μαρμελάδα φράουλα
Το λιβανέζικο χούμους, τα μυστικά και οι παραλλαγές του