LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Σκορδαλιά ψητού σκόρδου από κάσιους, με παντζάρια
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΔΥΠΑ – Εκπαιδευτικό επίδομα 750 ευρώ: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher
20 Ιουλίου 2025
Νόσος του κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά
20 Ιουλίου 2025
Συνταγή για γαρίδες με καπνιστή πάπρικα και λάιμ
20 Ιουλίου 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα
20 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στην Εύβοια: 85χρονη πνίγηκε σε γνωστή παραλία
20 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Σκορδαλιά ψητού σκόρδου από κάσιους, με παντζάρια
ΓΕΥΣΗ

Σκορδαλιά ψητού σκόρδου από κάσιους, με παντζάρια

25 Μαρτίου 2025 223 Views
Updated 2025/03/25 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια υπέροχη σκορδαλιά από κάσιους και σκελίδες ψητού σκόρδου, που παρασκευάζεται γρήγορα, με λίγα υλικά, είναι νηστίσιμη και θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Ταιριάζει ιδανικά με ψητά ή βραστά λαχανικά, αλλά και σε σαλάτες, σαν σάλτσα για ζυμαρικά και φυσικά σαν ντιπ για τον πατροπαράδοτο τηγανητό μπακαλιάρο.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το ψητό σκόρδο

- Advertisement -
Ad image

4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλη πρέζα (περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

Για την προετοιμασία

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

2 φλιτζάνια νερό

Για τη σκορδαλιά

Χυμό από 1 λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού νερό που έχετε κρατήσει από το μούλιασμα των κάσιους

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Κύβους παντζαριού (ψημένο)

Μαυροκούκι (σουσάμι μαύρο)

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.

2. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάλτε τις σκελίδες σκόρδου, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και την πρέζα αλάτι, τυλίξτε σαν θηκούλα και ψήστε για 25-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Ή μπορείτε να πάρετε ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδου, να κόψετε την κορυφή του, τόσο βαθιά ώστε να φανούν οι άκρες των σκελίδων, χωρίς όμως να τις σπαταλήσετε. Ραντίστε την εκτεθειμένη επιφάνεια με ελαιόλαδο και τυλίξτε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε αλουμινόχαρτο, ψήστε για 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, αφήστε να κρυώσει και ζουλήξτε για να απελευθερωθούν οι ψητές σκελίδες.  

3 .Στο μεταξύ βάλτε τα 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε έναν βραστήρα και τα κάσιους σε ένα μπολ. Μόλις βράσει το νερό, περιχύστε με αυτό τα κάσιους, καλύψτε το μπολ με ένα πιάτο και αφήστε τα να μουλιάσουν και να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Στραγγίστε τα κάσιους καλά και κρατήστε στην άκρη το νερό από το μούλιασμα.

4. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάλτε τα στραγγισμένα κάσιους, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Πιέστε αρκετές φορές να αλεστούν και προσθέστε το ¼ φλιτζανιού νερό που έχετε κρατήσει από το μούλιασμα των κάσιους.

5. Βάλτε και τις σκελίδες ψητού σκόρδου και ξεκινήστε να ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά τον ελαιόλαδο, πολτοποιώντας, μέχρι να αποκτήσει η σκορδαλιά την επιθυμητή σύσταση.

6. Σερβίρετε σε πιατέλα, στολίζοντας τη σκορδαλιά με κύβους ψητού παντζαριού, λίγους σπόρους μαυροκούκι και ραντίζοντας με ελαιόλαδο.

Συμβουλή

  • Μπορείτε να μουλιάσετε τα κάσιους σε νερό θερμοκρασίας δωματίου για 2-3 ώρες τουλάχιστον ή με τον παραπάνω τρόπο αν βιάζεστε, για 10 λεπτά μόνο σε νερό που έχετε βράσει.
  • Το σκόρδο θα πρέπει να είναι ροδισμένο μετά το ψήσιμο, αλλά να μην έχει καεί.
  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε και τα παντζάρια.

Διαβάστε επίσης:

Μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας, με εύκολη σως ταρτάρ

Αφράτα πάνκεικς (τηγανίτες) της νηστείας, με μήλα και σιρόπι

Pangrattato, το φθηνό νηστίσιμο υποκατάστατο τυριού της φτωχικής κουζίνας της Ν. Ιταλίας

​ Read More

Newsroom 25 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΥΠΑ – Εκπαιδευτικό επίδομα 750 ευρώ: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher
20 Ιουλίου 2025
Νόσος του κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά
20 Ιουλίου 2025
Συνταγή για γαρίδες με καπνιστή πάπρικα και λάιμ
20 Ιουλίου 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα
20 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στην Εύβοια: 85χρονη πνίγηκε σε γνωστή παραλία
20 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για γαρίδες με καπνιστή πάπρικα και λάιμ

20 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Καλοκαιρινή αυγοσαλάτα με αγγούρι, γραβιέρα και γιαούρτι

15 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φρουτ παντς με ροδάκινο, ρούμι και τζίντζερ

14 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και κομματάκια σοκολάτας

13 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?