LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Καρπενήσι: Εορτασμός της 81ης επετείου από την σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης στους Κορυσχάδες
    8 Μαΐου 2025
    Στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού Δημοτικών Σχολείων βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων
    8 Μαΐου 2025
    Λαμία: Αρχίζει το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής
    8 Μαΐου 2025
    Ξεκίνησαν τα έργα στη βόρεια είσοδο της Λαμίας
    8 Μαΐου 2025
    Ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει έμπρακτα τον Οικισμό Ρομά στην Καμηλόβρυση
    7 Μαΐου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Η ομάδα “Πρόβα” παρουσιάζει την παράσταση “Για ένα πουκάμισο αδειανό…”
    8 Μαΐου 2025
    Λαμία: Όταν οι τέχνες «συνδιαλέγονται» γεννούν μέθεξη ιδεών!
    8 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Ενημερωτική δράση από τους τοπικούς φορείς ψυχικής υγείας και τον Δήμο Λαμιέων
    8 Μαΐου 2025
    Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»: Έκθεση «Φωτογραφία – Ακτινολογία» του Γιάννη Λαζάρου
    6 Μαΐου 2025
    Λαμία: Εκδήλωση για την τοπική ιστορία «Προσωπικότητες του τόπου μας: Αθανάσιος Διάκος»
    2 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Η ομάδα “Πρόβα” παρουσιάζει την παράσταση “Για ένα πουκάμισο αδειανό…”
    8 Μαΐου 2025
    Lemon: η sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    26 Απριλίου 2025
    Λαμία: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη 2025» – Αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα
    25 Απριλίου 2025
    Διάκεια 2025: «Τέχνη, Ποίηση, Ιστορία, Ύμνοι στον Αθανάσιο Διάκο»
    25 Απριλίου 2025
    Λαμία: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη 2025» – Συναυλία με το QuartettOrfeo την Παρασκευή 25 Απριλίου
    25 Απριλίου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
    Εδιμβούργο
    Εδιμβούργο: H ωραιότερη πόλη της Σκωτίας
    10 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Διχάζει το πείραμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη – Επιστήμονες αλλάζουν τα σύννεφα
    9 Μαΐου 2025
    Πανσέληνος Μαΐου 2025: Πότε είναι το «Φεγγάρι των λουλουδιών»
    8 Μαΐου 2025
    Σπάνιο φαινόμενο σε πολλές ελληνικές παραλίες – Τι είναι οι περίεργοι καρποί που ξεβράζει η θάλασσα
    7 Μαΐου 2025
    Το σεξ, οι νυχτερίδες και οι βάτραχοι – Η απίστευτη σύνδεση
    1 Μαΐου 2025
    Καρχαρίες σε ελληνικές παραλίες – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε και εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας (Βίντεο)
    24 Απριλίου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ουκρανία: Και τώρα ο Τραμπ πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ρωσίας
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο – Χτύπησαν με το κοντάκι του όπλου τον ιδιοκτήτη στο κεφάλι​
9 Μαΐου 2025
Μετς: Παραμένει το θρίλερ με τον απανθρακωμένο άνδρα – Βρέθηκε και κουτάλι δίπλα στο καμινέτο​
9 Μαΐου 2025
Φουλ σοκολατένιο κέικ με μπανάνες
9 Μαΐου 2025
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου 2025​
9 Μαΐου 2025
Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη στην Αττική και βροχές σε Δωδεκάνησα, Ήπειρο και Μακεδονία​
9 Μαΐου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Ουκρανία: Και τώρα ο Τραμπ πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Και τώρα ο Τραμπ πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Ρωσίας

Newsroom 12 Μαρτίου 2025
Updated 2025/03/12 at 12:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες στην Ουκρανία, που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον και Κιέβου στη Τζέντα είναι, χωρίς αμφιβολία, μια καταρχή καλή είδηση. Αλλά, όπως σημειώνει το CNN, η εκεχειρία είναι πολύ πιο περίπλοκη για αυτή την τόσο παρατεταμένη σύγκρουση. Και το πώς θα αντέξει θα καθορίσει την υποστήριξη, την κυριαρχία και την επιβίωση της Ουκρανίας.

Μετά από πιθανότατα εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς και Ρώσους νεκρούς, θα είναι δύσκολο για οποιαδήποτε πλευρά να αρνηθεί την ιδέα της εκεχειρίας. Η Μόσχα θα είναι υπό πίεση για να δείξει ότι δεν αποτελεί εμπόδιο στον στόχο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ειρήνη με σχεδόν οποιοδήποτε κόστος. Αυτή είναι μια σουρεαλιστική θέση για το Κρεμλίνο, μετά από τρία χρόνια άγριας επιθετικότητας και λίγης δημόσιας επιθυμίας να τερματιστεί ο πόλεμος, εκτός από τη διπλωματία ΗΠΑ-Ρωσίας των τελευταίων δύο μηνών.

Για να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι ο εταίρος του Τραμπ σε αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποδεχθεί πιθανότατα κάποια μορφή ειρήνης. Μπορεί να μην είναι μια άμεση κατάπαυση του πυρός, και μπορεί, όπως έχει κάνει η Ρωσία στο παρελθόν, να επιλέξει να καθυστερήσει την έναρξή της για να επιδιώξει πρώτα να επιτύχει στρατιωτικούς στόχους, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κουρσκ, όπου η Ουκρανία είναι κοντά στο να εκδιωχθεί από το κομμάτι της Ρωσίας που κατέχει από τον Αύγουστο.

Αλλά τότε η πραγματικότητα θα συγκρουστεί με την τηλεφωνική διπλωματία. Το πρώτο επιχείρημα που πρέπει να δοκιμαστεί είναι ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ότι θα συμμετάσχει σε ουσιαστική διπλωματία, καθώς η ιστορία δείχνει ότι σπάνια το κάνει. Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι το Κίεβο διατηρεί μαξιμαλιστικές φιλοδοξίες να ανακτήσει το έδαφός του και αρνείται το πάγωμα των γραμμών του μετώπου, καθώς αυτό θα σήμαινε την πιθανή μόνιμη απώλεια του ενός πέμπτου του εδάφους του και επειδή η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα επανεξοπλιστεί με τον ίδιο ρυθμό και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση όταν η Ρωσία επιτεθεί ξανά.

Είναι, ωστόσο, πλέον σαφές ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί αισθάνονται ότι μια αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, όταν το βασικό έργο της απόκρουσης των ρωσικών επιθέσεων αντιμετωπίζει ελλείψεις πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού. Αλλά η φρικτή σκληρότητα και το χάος αυτού του πολέμου είναι απίθανο να είναι φιλικά διακείμενα σε μια εκεχειρία. Αντίθετα, οποιαδήποτε εκεχειρία θα μετατραπεί πιθανότατα σε μάχη για την απόδοση ευθυνών για την κατάρρευσή της.

Ο κύριος στόχος του επικεφαλής του Κρεμλίνου, προς το παρόν, είναι να συνεχίσει να ενισχύει τις υποψίες του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι είναι το εμπόδιο στην ειρήνη του. Ο Πούτιν δεν μπορεί να αρνηθεί την κατάπαυση του πυρός, χωρίς να χάσει το πλασματικό ηθικό πλεονέκτημα. Αλλά αυτό που θα ακολουθήσει -ή κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε παύσης των εχθροπραξιών- είναι αυτό που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου.

Πρώτον, πρόκειται για πλήρη κατάπαυση του πυρός, σε όλες τις γραμμές του μετώπου, για έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό είναι, από μόνο του, ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, και οι δύο πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει για χρόνια τα τεθωρακισμένα, στη συνέχεια το πυροβολικό, στη συνέχεια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κυνηγήσουν η μία την άλλη με άγριο τρόπο, μέσα σε αυτό που τώρα ονομάζεται «παντζάρι» – η φρικτή λάσπη των πτωμάτων που παραμένουν στο πεδίο της μάχης – στη γραμμή μηδέν. Η προσδοκία είναι ότι για ένα μήνα, ξαφνικά, όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν. Ότι δεν θα υπάρξουν λάθη. Ότι κανείς δεν θα ανοίξει πυρ από πανικό ή για να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς. Ότι ένα δοχείο αερίου δεν θα εκραγεί κατά λάθος και δεν θα πυροδοτήσει μια ανταλλαγή πυροβολισμών που θα καταστρέψει οριστικά την ειρήνη.

Για το λόγο αυτό, ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και η Ουκρανία είχαν αρχικά προτείνει μια μερική κατάπαυση του πυρός από αέρος, θαλάσσης και των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές. Το επιχείρημά τους ήταν ότι αυτό θα μπορούσε να παρακολουθείται ευκολότερα – ότι οι παραβιάσεις θα αποδίδονταν πιο απλά σε οποιαδήποτε πλευρά. Ωστόσο, αυτό το επιχείρημα απορρίφθηκε στην Τζέντα για κάτι πολύ ευρύτερο. Εάν η Μόσχα συμφωνήσει, όλα πρέπει ξαφνικά να σταματήσουν για ένα μήνα.

Είναι σχεδόν αδύνατον να μην υπάρξουν λάθη ή συγκρούσεις. Στο παρελθόν η Ρωσία έχει διαπρέψει στην παραπληροφόρηση, την maskirovka – την εξαπάτηση ως τακτική στο πεδίο της μάχης – καθώς και στις επιχειρήσεις προβοκάτσιας, όταν περιστατικά σκηνοθετούνται για να δώσουν το έναυσμα για αντίποινα. Θα υπάρξουν στιγμές, σε κάθε μηνιαία παύση, όπου συγκρούσεις με μικρά όπλα, ή επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα αποδεικνύεται αδύνατο να αποδοθούν σε οποιαδήποτε πλευρά ως επιτιθέμενη: όπου η χειραγώγηση με τεχνητή νοημοσύνη, ή πλαστογραφημένοι λογαριασμοί, ή εντελώς φανταστικά περιστατικά, γεμίζουν το χώρο των πληροφοριών.

Οι αλγόριθμοι θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τα ψεύδη. Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις μικρές λεπτομέρειες για το ποιος πυροβόλησε ποιον στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Περιοχές όπου έχουν συμβεί σεισμικά γεγονότα θα αποδειχθούν απρόσιτες για τους ερευνητές λόγω της βίας που ξεσπά ξανά.

Τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας θα πρέπει να οδηγήσουν σε απαισιοδοξία, και η εξαπάτηση έχει μεταφέρθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου προς μία κατεύθυνση. Η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία το 2014, αλλά προσποιήθηκε ότι δεν το έκανε. Η Ρωσία συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός το 2015 και τις πρώτες ημέρες κατέλαβε την ουκρανική πόλη Ντεμπάλτσεβε. Η Ρωσία είπε ότι δεν θα εξαπέλυε εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία το 2022, αλλά το έκανε. Η Ρωσία είπε στην αρχή ότι δεν χρησιμοποιούσε κρατούμενους στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά τώρα κάποιες από τις φυλακές της είναι σχεδόν άδειες.

Το παρελθόν της Μόσχας θα πρέπει να στηρίζει κάθε εκτίμηση για το πώς θα διαρκέσει η όποια ειρήνη. Σύμφωνα με το ποίημα που επικαλέστηκε ο Τραμπ για να υπερασπιστεί την εχθρική του θέση για τους μετανάστες: «Ήξερες πολύ καλά ότι ήμουν φίδι πριν με δεχτείς». Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η ανάλυση για τους στόχους του Κρεμλίνου. Δεν θα επιτευχθούν με το πάγωμα της πρώτης γραμμής. Ο Πούτιν χρειάζεται μια ευρύτερη νίκη για να δικαιολογήσει τις απώλειες μέχρι στιγμής και να ικανοποιήσει την υπερβολική ιδέα του για την απειλή που του δημιουργεί πλέον η Δύση.

Ο κίνδυνος είναι σαφής: να καταρρεύσει η εκεχειρία, πιθανότατα λόγω ρωσικής δράσης, ο Τραμπ να πιστέψει λανθασμένα ότι η Ουκρανία φταίει που χάλασε την ειρήνη του, και να παγώσει και πάλι η βοήθεια της Ουκρανίας, αυτή τη φορά με πιο εκδικητική διάθεση, καθώς θα θεωρηθεί ως επιτιθέμενη. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι και πάλι το θύμα και εξαπολύει άλλη μια έντονη επίθεση στην Ουκρανία, όπου μια σύντομη ηρεμία οδήγησε σε επιβράδυνση της δυτικής βοήθειας και της στρατιωτικής ετοιμότητας.

Όπως δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, για τη Μόσχα: «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδό τους». Αυτό είναι αλήθεια και αξιοθαύμαστο ως αποτέλεσμα. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι η Ρωσία διαπρέπει στο να αρπάζει την μπάλα, να την τσεπώνει, να συζητά τους κανόνες του παιχνιδιού και τους πόντους που χάθηκαν πριν από τρία σετ, προτού ισχυριστεί ότι η μπάλα στην πραγματικότητα της έχει κλαπεί καθαρά από την άλλη ομάδα.

Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να παρακολουθήσει ένα ειδικό μάθημα στην πραγματική διπλωματία του Κρεμλίνου. Οι διασπαστικές και ενίοτε ωμές μέθοδοι του Τραμπ έφεραν την κατάσταση στο σήμερα. Αν εφαρμοστούν στη Μόσχα εξίσου ωμά και διασπαστικά, μπορεί να μειώσουν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Αλλά μπορεί επίσης να φανούν πολύ φευγαλέες στην εφαρμογή και πολύ βασικές στο πεδίο εφαρμογής για να αντιμετωπίσουν την ψυχρή εξαπάτηση και την παγερή υπομονή της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτος πιτσιρικάς κάλεσε την αστυνομία γιατί η μητέρα του… έφαγε το παγωτό του

Σόου Τραμπ: Αγοράζει Tesla έξω από τον Λευκό Οίκο για να… βοηθήσει τον Έλον Μασκ (Photos-Video)

Δασμοί: Η ΕΕ ανακοινώνει αντίμετρα στον Τραμπ υψους 28 δισ. δολαρίων

Read More

Newsroom 12 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο – Χτύπησαν με το κοντάκι του όπλου τον ιδιοκτήτη στο κεφάλι​
9 Μαΐου 2025
Μετς: Παραμένει το θρίλερ με τον απανθρακωμένο άνδρα – Βρέθηκε και κουτάλι δίπλα στο καμινέτο​
9 Μαΐου 2025
Φουλ σοκολατένιο κέικ με μπανάνες
9 Μαΐου 2025
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου 2025​
9 Μαΐου 2025
Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη στην Αττική και βροχές σε Δωδεκάνησα, Ήπειρο και Μακεδονία​
9 Μαΐου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Με μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα εκδικούνται τον Τραμπ Καναδοί, Σκανδιναβοί και Γάλλοι

14 Μαρτίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

«Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο σχέδιο «ReArm Europe» για κινητοποίηση έως και 800 δισ. ευρώ

12 Μαρτίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Καναδοί θα ήθελαν να μπουν στην ΕΕ – Κολακευμένη δηλώνει η Κομισιόν

12 Μαρτίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ: Οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν να κάνουν πολύ άσχημα πράγματα» στη Ρωσία οικονομικά

12 Μαρτίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?