LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Μεξικό: Δεν έδωσε άδεια εισόδου σε αεροσκάφος από τις ΗΠΑ που μετέφερε μετανάστες για απέλαση
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Μεξικό: Δεν έδωσε άδεια εισόδου σε αεροσκάφος από τις ΗΠΑ που μετέφερε μετανάστες για απέλαση
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Δεν έδωσε άδεια εισόδου σε αεροσκάφος από τις ΗΠΑ που μετέφερε μετανάστες για απέλαση

25 Ιανουαρίου 2025 112 Views
Updated 2025/01/25 at 12:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μετ΄ εμποδίων η διαδικασία των μαζικών απελάσεων μεταναστών της διακυβέρνησης Τραμπ, μετά την άρνηση του Μεξικού να δώσει άδεια εισόδου σε αεροσκάφος που μετέφερε μετανάστες για απέλαση.

Δύο αμερικανικά στρατιωτικά C-17 που μετέφεραν μετανάστες πέταξαν στη Γουατεμάλα το βράδυ της Πέμπτης, όμως η αντίστοιχη πτήση με προορισμό το Μεξικό, δεν κατάφερε να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με το NBC, στο πρώτο κύμα απελάσεων του Τραμπ, οι μεξικανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια εισόδου στη χώρα, στο εν λόγω αεροσκάφος.

- Advertisement -
Ad image

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρχε και δεύτερη πτήση που επρόκειτο να ταξιδέψει γεμάτη μετανάστες για το Μεξικό, αλλά μετά την εξέλιξη με το πρώτο αεροσκάφος, δεν πέταξε ποτέ. Και οι δύο πτήσεις είχαν από 80 μετανάστες. 

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα γίνει νέα απόπειρα την Παρασκευή, ή αν οι πτήσεις με επιστροφές μεταναστών θα συνεχιστούν το Σάββατο.

Ο Τραμπ από την πρώτη ημέρα της θητείας του κήρυξε τα νότια σύνορα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναθέτοντας στον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει στην ασφάλειά τους, ενώ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τον τερματισμό της αυτόματης απόκτησης ιθαγένειας για τα παιδιά παράτυπων μεταναστών που γεννήθηκαν σε αμερικανικό έδαφος, το οποίο κρίθηκε όμως αντισυνταγματικό.

Τραμπ: Άρχισαν οι μαζικές απελάσεις μεταναστών – Αλυσοδεμένοι επιβιβάζονται σε στρατιωτικό αεροσκάφος

Πράξη κάνει η διακυβέρνηση Τραμπ την μεταναστευτική της πολιτική, καθώς ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τοποθετήσει τις απελάσεις παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ ψηλά στην ατζέντα του.

Οι πρώτες πτήσεις με αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη C-17 με τις οποίες μετανάστες που μπήκαν παράνομα στο έδαφος των ΗΠΑ και πλέον απελαύνονται από την κυβέρνηση Τραμπ άρχισαν, τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Καρολίν Λίβιτ ανέβασε στο λογαριασμό της στο X εικόνες με μετανάστες να επιβιβάζονται αλυσοδεμένοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος.

Έχουν στη μέση τους περασμένη μια αλυσίδα, ενώ και τα χέρια τους είναι δεμένα, ενώ τους συνοδεύουν στρατιωτικοί για να ανέβουν στη ράμπα του μεταγωγικού.

«Οι πτήσεις για τις απελάσεις άρχισαν», γράφει σε ανάρτησή της στο X και προσθέτει: «Ο πρόεδρος Τραμπ στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα σε όλο τον κόσμο: αν μπεις παράνομα στις ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσεις σοβαρές επιπτώσεις».

Deportation flights have begun.

President Trump is sending a strong and clear message to the entire world: if you illegally enter the United States of America, you will face severe consequences. pic.twitter.com/CTlG8MRcY1

— Karoline Leavitt (@PressSec) January 24, 2025

«Η κυβέρνηση Τραμπ συνέλαβε 538 παράνομους μετανάστες εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ύποπτου τρομοκράτη, τεσσάρων μελών της συμμορίας Tren de Aragua και αρκετών παράνομων που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων».

H Leavitt δήλωσε: «Η κυβέρνηση Τραμπ απέλασε επίσης εκατοντάδες παράνομους μετανάστες εγκληματίες μέσω στρατιωτικών αεροσκαφών. Η μεγαλύτερη μαζική επιχείρηση απέλασης στην ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Just as he promised, President Trump is sending a strong message to the world: those who enter the United States illegally will face serious consequences. pic.twitter.com/yqgtF1RX6K

— The White House (@WhiteHouse) January 24, 2025

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το CBS αξιωματούχος της άμυνας είπε ότι πραγματοποιήθηκαν δύο πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και οι δύο πήγαν στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με δύο πηγές, και μετέφεραν 81 απελαθέντες. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της Γουατεμάλας είπε ότι 79 Γουατεμάλας επιστράφηκαν, 31 γυναίκες και 48 άνδρες.

Τρεις αξιωματούχοι λένε ότι το σχέδιο χρήσης στρατιωτικών αεροσκαφών για τις πτήσεις απέλασης εγκρίθηκε υπό την κυβέρνηση Τραμπ και όχι από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι πτήσεις είναι μέρος των ενεργειών που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την εκτελεστική ενέργεια του Τραμπ που διέταξε τον στρατό των ΗΠΑ να εντείνει την παρουσία του στα σύνορα.

Ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε καταστολή της παράνομης μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του αυτή την εβδομάδα με μια σειρά εκτελεστικών ενεργειών με στόχο την αναμόρφωση του συστήματος μετανάστευσης των ΗΠΑ.

Με το εκτελεστικό διάταγμα της 20ης Ιανουαρίου έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να στείλει όσα στρατεύματα χρειάζεται για να αποκτήσει «πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο των νότιων συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα στείλει 1.500 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι ο στρατός ετοιμάζεται να στείλει ένα δεύτερο κύμα στρατευμάτων στα σύνορα με το Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει στρατεύματα από την 82η Αερομεταφερόμενη. Ο αξιωματούχος είπε ότι ο αριθμός των στρατευμάτων μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες, αλλά δεν είχε ληφθεί επίσημη απόφαση.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς έγγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί είναι στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Την Πέμπτη, ο Δήμαρχος του Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα, Δημοκρατικός, δήλωσε ότι οι πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) «έκαναν έφοδο σε ένα τοπικό κατάστημα… κρατώντας κατοίκους χωρίς έγγραφα καθώς και πολίτες, χωρίς να προσκομίσουν ένταλμα».

Ο Μπαράκα είπε ότι ένας από αυτούς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής ήταν βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ.

Το Fox News Digital μετέδωσε ότι από τα μεσάνυχτα της 21ης Ιανουαρίου ως τις 09:00 της 22ας Ιανουαρίου συνελήφθησαν πάνω από 460 μετανάστες με ποινικό μητρώο (κλοπές, ληστείες, σεξουαλικές επιθέσεις και βίαια). Οι χώρες προέλευσης ήταν από τη Νότια Αμερική (Βολιβία, Βραζιλία, Βενεζουέλα και άλλες), αλλά και την Ασία και την Αφρική (για παράδειγμα, Αφγανιστάν και Αγκόλα).

Φαίνεται ότι οι εκκλήσεις της Επισκόπου της Εκκλησίας της Ουάσινγκτον προς τον Ντόναλντ Τραμπ να δείξει… έλεος σε μετανάστες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα έπεσε στο κενό.

Διαβάστε επίσης:

Σλοβακία: Χιλιάδες κόσμου στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Μπρατισλάβα και σε άλλες 20 πόλεις (Photos/Video)

ΗΠΑ: Δεκάδες οργανώσεις και ιδρύματα ζητούν να μην επικυρωθεί ο διορισμός του Κένεντι Τζούνιορ

Τουρκία: 14 συλλήψεις για την φωτιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου όπου σκοτώθηκαν 78 άνθρωποι


Read More

Newsroom 25 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα «ψήνεται» στους 35 βαθμούς Κελσίου

12 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος

6 Ιουλίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Δαμασκό – Επίθεση αυτοκτονίας με πολλούς νεκρούς

23 Ιουνίου 2025
ΚΟΣΜΟΣFeatured

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

22 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?