Η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνίστρια στο πεδίο του καταδυτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που μπορεί και να επιμηκύνει την τουριστική σαιζόν και την ίδια στιγμή να συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη για την σημασία του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας σε σχέση με τις άμεσα ανταγωνιστικές χώρες για κατάδυση στη Μεσόγειο, διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά που οι ανταγωνιστικές χώρες στερούνται, με έμφαση κυρίως στην ασφάλεια. Όπως εξηγεί η Ελενα Ράπτη, αρχικά, είμαστε ασφαλής χώρα τόσο για διακοπές όσο και για κατάδυση λόγω του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για ασφάλεια και τήρηση διεθνών standards για τη διεξαγωγή καταδύσεων αναψυχής. Παράλληλα η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο πλούτο επισκέψιμων ιστορικών αλλά και σύγχρονων ναυαγίων, καθώς οι θάλασσές μας δεν είναι μόνο σταυροδρόμι εμπορικής ναυτιλίας για αιώνες αλλά και θέατρο επιχειρήσεων των δυο τελευταίων Παγκόσμιων Πολέμων. Διαθέτουμε παγκόσμιας κλάσης επισκέψιμα ναυάγια, όπως για παράδειγμα το ναυάγιο του «Βρετανικού» στην Κέα και του «Περσέα» στην Κεφαλονιά καθώς και σημαντικά υποβρύχια θαλάσσια πεδία μαχών, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αφού η υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο κοινό επισκέπτεται τις περιοχές ενδιαφέροντος τους όλη τη φθινοπωρινή περίοδο αλλά και τις αρχές της άνοιξης, αυτό μεταφράζεται και σε διεύρυνση της σαιζόν και την ίδια στιγμή κάθε δύτης που επισκέπτεται την Ελλάδα είναι ένας ποιοτικός επισκέπτης που δαπανά πολλαπλάσια ποσά, όπως τονίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάδυση μπορεί πρωτογενώς να προσελκύσει επισκέπτες, ωφελώντας διαφορετικούς από τους συνήθεις κλάδους του τουρισμού αντί απλά να αντλεί έσοδα από την κλασική τουριστική κίνηση, συμπληρώνει η κυρία υφυπουργός.
Στην συνέντευξη της η κυρία υφυπουργός αναφέρεται στις δράσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Τουρισμού στο μέτωπο του καταδυτικού τουρισμού.
ΕΛΛΑΔΑ – TheCaller