Απίθανα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα με τη γεύση και τα αρώματα της μαστίχας που μπορούν να σερβιριστούν σκέτα με αχνοζάχαρη ή γλάσο αλλά και σαν σάντουιτς με χρωματιστή μαστίχα υποβρύχιο ή κάποιο άλειμμα φιστικιού ή σοκολάτας.
Υλικά για τη Συνταγή
130 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
110 ml σπορέλαιο ή ήπιο ελαιόλαδο
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαστίχα υποβρύχιο
330 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Επιπλέον χρωματιστή βανίλια υποβρύχιο ή πάστα φιστικιού ή άλειμμα σοκολάτας για να ενώσετε τα μπισκότα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σε μια μπασίνα ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο, το υποβρύχιο και τη ζάχαρη άχνη, με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
2. Προσθέστε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το λάδι και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας.
3. Τυλίξτε την μπάλα ζύμης με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 15 λεπτά.
4. Στο μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 170° C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, κόψτε την σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και πλάστε την σε στρογγυλές μπαλίτσες ή ισιώστε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόψτε με κουπ πατ σε σχήματα. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο στρωμένο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
6. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Όταν το χρώμα αρχίσει να σκουραίνει ελαφρώς, βγάλτε τα από το φούρνο.
7. Όσο είναι ζεστά τα μπισκότα μαστίχας πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη ή αφήστε τα να κρυώσουν και ενώστε τα σε σάντουιτς με λίγη μαστίχα υποβρύχιο ή νουτέλα.
Διαβάστε επίσης:
Κοτόπουλο Dijonnaise στη σχάρα
Αλευροχαλβάς του κουταλιού με ταχίνι, πληθωρικός και εναλλακτικός
Τυροπιτάκια με καβουρδισμένο σουσάμι και πετιμέζι
Cucina Povera | topontiki.gr