Ένα λαχταριστό σπιτικό γλυκό, με τα αχλάδια της εποχής που θα σας ενθουσιάσει με τα φθινοπωρινά αρώματα των φρούτων, του τζίντζερ, της κανέλας και της καραμέλας.
Είναι ιδανικό για το πρωινό, σαν απογευματινό επιδόρπιο, για πικ νικ αλλά και για το γραφείο ή το σχολικό καλαθάκι.
Υλικά για τη Συνταγή
4 αχλάδια
80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμάρια βούτυρο
Για τη ζύμη
240 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
180 ml μηλίτης με γεύση αχλάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
60 γραμμάρια καραμελωμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Αρχικά καθαρίστε τα αχλάδια, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους και το κέντρο.
2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο να λιώσουν καλά, προσθέστε τα κομμένα αχλάδια και μαγειρέψτε τα κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να καραμελώσουν.
3. Τοποθετήστε τα με την κυρτή πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και περιχύστε τα με την σάλτσα καραμέλας που έχει απομείνει στο σκεύος.
4. Ετοιμάστε τη ζύμη. Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε το αυγό, τον μηλίτη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο τζίντζερ, ανακατέψτε και αδειάστε τη ζύμη πάνω από τα καραμελωμένα αχλάδια. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
6. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίστε to προσεκτικά σε πιατέλα.
Διαβάστε επίσης:
Πατατόβαρκες στον φούρνο με γέμιση ψαριού και μαγιονέζα κάρυ
Mangolassi – Το αγιουβερδικό δροσιστικό ρόφημα που σερβίρεται σε όλα τα ινδικά εστιατόρια
Σουφρωτή μηλόπιτα με φύλλο κρούστας και κρέμα ζαχαροπλαστικής
Cucina Povera | topontiki.gr