Η πεντανόστιμη αυτή ομελέτα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν τρώνε αυγά ή νηστεύουν, αφού παρασκευάζεται με αλεύρι ρεβιθιού και με ιδιαίτερο μαύρο αλάτι που η γεύση του θυμίζει αυγό.
Το αλεύρι από ρεβίθια είναι βασικό συστατικό στην ινδική μαγειρική και χρησιμοποιείται συχνά για αλμυρές τηγανίτες.
Υλικά για τη Συνταγή
30 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού
75 ml νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο αλάτι ινδικό (kala namak)
1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά ή vegan τυρί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χούφτα λαχανικά της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα (μανιτάρια, baby σπανάκι, ντοματίνια)
Φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Vegan τυρί, τριμμένο (προαιρετικά)
Λίγες νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη διατροφική μαγιά, το μαύρο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε ρίχνοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να το μίγμα να έχει ομοιόμορφη σύσταση.
2. Μπορείτε να προσθέσετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σας τώρα στο μίγμα της ομελέτας και να τα ανακατέψετε (αν και είναι προτιμότερο να τα σοτάρετε και να τα προσθέσετε αργότερα στη μέση του μαγειρέματος της ομελέτας).
3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αδειάστε μέσα το μίγμα της ομελέτας. Γείρετε και περιστρέψτε το τηγάνι για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ο χυλός.
4. Τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά ή ώσπου οι άκρες αρχίσουν να αποτραβιούνται και να σχηματίζονται φυσαλίδες στην ομελέτα.
5. Προσεκτικά αναποδογυρίσετε ολόκληρη την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για μερικά λεπτά ακόμα, στη συνέχεια προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, αν δεν το κάνατε νωρίτερα και διπλώστε την στη μέση. Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο vegan τυρί, αν θέλετε.
6. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά, λίγες νιφάδες μπούκοβο και επιπλέον μαύρο αλάτι, αν επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμα τρουφάκια με μπισκότο και μήλο, σερβιρισμένα σαν προφιτερόλ
Χορταστική σαλάτα θαλασσινών, με γαρίδες και τόνο