LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Βαγγέλης Βλάχος: Η κοινωνία πλέον βλέπει την παρεμπόδιση ακόμα και της απλής διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Όχι Street αλλά…Strim – Το 3ο Στριμ Food Festival έρχεται ανανεωμένο στις γραφικές στριμούλες της Αμφίκλειας
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απάντηση στην επιστολή του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 2026
7 Ιουλίου 2025
Καραΐσκος: Η πρότασή μας για τη φιλοξενία του «RALLY ACROPOLIS 2026» στη Λαμία
7 Ιουλίου 2025
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απαγόρευση αφισοκόλλησης – Ενημέρωση για τον Κανονισμό Καθαριότητας
7 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Βαγγέλης Βλάχος: Η κοινωνία πλέον βλέπει την παρεμπόδιση ακόμα και της απλής διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων​
ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Βλάχος: Η κοινωνία πλέον βλέπει την παρεμπόδιση ακόμα και της απλής διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων​

Newsroom 6 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/06 at 6:59 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όπου όχι μόνο δικαιούμαστε, αλλά απαιτούμε από το κράτος δικαίου να μας προστατέψει και να μας δικαιώσει» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση του “Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας” με τίτλο “Κράτος Δικαίου και Δημοκρατία” ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του Βάιου Βλάχου που έχασε την ζωή του στα Τέμπη.

Ο κ. Βλάχος μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ξαφνικά με την οικογένειά του και άλλες οικογένειες, με τις οποίες τα τελευταία δύο χρόνια, αγωνίζονται «για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όπου όχι μόνο δικαιούμαστε, αλλά απαιτούμε από το κράτος δικαίου να μας προστατέψει και να μας δικαιώσει. Ξέρουμε ότι είναι κάτι δύσκολο, ξέρουμε ότι θα πάρει χρόνο, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε».

- Advertisement -

Όπως ανέφερε o κ. Βλάχος, νιώθει ότι αγωνίζεται για δικαιοσύνη στο τρίπτυχο Μνήμη, Αλήθεια και Δικαιοσύνη (Memoria, Verdad y Justicia).

“Memoria, μνήμη. Όχι μόνο για να μην ξεχάσουμε το τι συνέβη, αλλά επειδή απαιτούμε και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειές μας.

Αντί γι’ αυτό το αυτονόητο, είδαμε, ήδη, από τις πρώτες ώρες να αλλοιώνεται ο χώρος του εγκλήματος. Είδαμε σκαπτικά μηχανήματα να ξεμπαζώνουν, είδαμε φορτηγά να μας μπαζώνουν το χώρο που έπρεπε να προστατευτεί, όχι μόνο για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση, όχι μόνο για να συλλεχθούν τα στοιχεία που έπρεπε για την έρευνα, αλλά κυρίως για να συλλεχθούν σωστά οι σοροί των ανθρώπων μας.

Για ποιο λόγο έπρεπε οι γονείς μου, ένα χρόνο μετά να χτενίζουν τα χωράφια της Λάρισας για να εντοπίσουν αυτά τα χώματα που σώθηκαν, που τελικά είχαν βιολογικό υλικό θυμάτων; Για ποιο λόγο κάποιες οικογένειες έπρεπε να παραλάβουν βιολογικά υπολείμματα των ανθρώπων τους τόσους μήνες μετά που ήταν πεταμένα στα χωράφια”;

“Verdad, αλήθεια. Το κράτος δικαίου οφείλει να ερευνά σε βάθος, Οφείλει να λύνει όλα τα ερωτήματα, να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο, να ανακουφίζει τις απορίες μας και να μας δίνει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το τι υπέφεραν και το τι έπαθαν οι άνθρωποι μας τόσο άδικα. Αντ’ αυτού, σήμερα έχουμε ακόμα πολλά ερωτήματα αναπάντητα, κάποια από τα οποία δυστυχώς φοβόμαστε ότι δε θα απαντηθούν ποτέ. Για παράδειγμα, ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε με αδιαμφισβήτητο τρόπο τι είναι αυτό που προκάλεσε την ανάφλεξη και την πυρκαγιά, η οποία έκαψε ζωντανούς ορισμένους ανθρώπους.

Για ποιο λόγο δύο χρόνια καλούμαστε να ανεχτούμε ψέματα, ανακρίβειες, fake news, προπαγάνδα; Πολλά από τα οποία έχουν δίπλα το όνομα και το πρόσωπο του αδερφού μου και των υπολοίπων θυμάτων”.

«Θα αγωνιζόμαστε μέχρι και την τελευταία μας ανάσα»

“Justicia, δικαιοσύνη. Όλα καταλήγουν εκεί. Ξέρουμε ότι θα πάρει χρόνο. Ξέρουμε ότι είναι ένας αγώνας δύσκολος. Όμως εμείς θα αγωνιζόμαστε μέχρι και την τελευταία μας ανάσα. Αυτό, όμως, αφορά και τα ανώτερα πολιτικά πρόσωπα. Και τι βλέπουμε; Μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί την πλειοψηφία της προκειμένου να παρεμποδίσει ακόμα και την απλή διερεύνηση των πιθανών ευθυνών πολιτικών προσώπων που έχουν προκύψει από την έρευνα της Ευρωπαϊκής δικαιοσύνης”.

Ο κ. Βλάχος κατέληξε αναφέροντας στην τοποθέτησή του την εξεταστική επιτροπή, την έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, την αντίδραση της κοινωνίας και την ανάγκη για Δικαιοσύνη:

“Βλέπουμε τους 16 βουλευτές της πλειοψηφίας εναντίων 15 βουλευτών της αντιπολίτευσης να ελέγχουν πλήρως τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής, για την οποία σήμερα ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή του Κοινοβουλίου. Υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό; Η έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων. Η συγκάλυψη της αλήθειας, η παρεμπόδιση ακόμα και της απλής διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων είναι γεγονότα που πλέον η κοινωνία τα βλέπει. Η κοινωνία έχει καταλάβει όχι μόνο όλα όσα προσπαθούμε εμείς εδώ και δύο χρόνια οι συγγενείς των θυμάτων να πούμε. Όχι μόνο έχει συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να ήταν και αυτοί στη θέση μας ή να ήταν οι ίδιοι στο τρένο ή συγγενείς τους, αλλά κυρίως έχει καταλάβει ότι το έγκλημα των Τεμπών ξεγυμνώνει και αποκαλύπτει πολλά από τα προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ασφάλεια της καθημερινότητάς τους. Για αυτό το λόγο η κοινωνία συντάσσεται πίσω από τις οικογένειες των Τεμπών, μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη και κουράγιο και μεγεθύνει με οξυγόνο την κραυγή μας για Δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστώ πολύ”.

Διαβάστε επίσης:

«Δήμητρα είσαι εδώ» – Με μπαλόνια στον ουρανό αποχαιρέτησαν τη συμμαθήτριά τους (Video)

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η οικογένεια του Παναγιωτάκη ζητά επανέλεγχο των ευρημάτων που διχάζουν τους επιστήμονες

Σεισμοί στη Σαντορίνη: 3D βίντεο καταγράφει τη σμηνοσειρά – Πάνω από 7.700 δονήσεις – Τα σενάρια για την εξέλιξη του φαινομένου

 Read More

Newsroom 6 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όχι Street αλλά…Strim – Το 3ο Στριμ Food Festival έρχεται ανανεωμένο στις γραφικές στριμούλες της Αμφίκλειας
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απάντηση στην επιστολή του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 2026
7 Ιουλίου 2025
Καραΐσκος: Η πρότασή μας για τη φιλοξενία του «RALLY ACROPOLIS 2026» στη Λαμία
7 Ιουλίου 2025
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απαγόρευση αφισοκόλλησης – Ενημέρωση για τον Κανονισμό Καθαριότητας
7 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑFeatured

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα

7 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

6 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια

6 Ιουλίου 2025
καύσωνας
ΕΛΛΑΔΑ

6 μέτρα από την Πολιτική Προστασία για τον επερχόμενο καύσωνα

6 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?