LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Τραγανό ψωμί με βάση γιαουρτιού, στη γάστρα
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Τραγανό ψωμί με βάση γιαουρτιού, στη γάστρα
ΓΕΥΣΗ

Τραγανό ψωμί με βάση γιαουρτιού, στη γάστρα

24 Μαΐου 2025 221 Views
Updated 2025/05/24 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί με τραγανή κρούστα και αφράτο εσωτερικό, ιδανικό για αρχάριους.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Ψήνεται σε μαντεμένια γάστρα, σε κεραμικό δοχείο ή κατσαρόλα με καπάκι, που εμποδίζει τη διαρροή της υγρασίας και προστατεύει το ψωμί από το να στεγνώσει, δίνοντάς του ομοιόμορφο ψήσιμο και τραγανή κρούστα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

- Advertisement -
Ad image

10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά (νωπή)

300 ml χλιαρό νερό

200 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης

350 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. ή για ζυμώματα

12 γραμμάρια αλάτι

120 γραμμάρια γιαούρτι

Εκτέλεση

1. Αρχικά διαλύστε τη ζάχαρη και τη μαγιά σε χλιαρό νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε το μίγμα στην άκρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει ελαφρά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια και το αλάτι και κάντε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίξτε το γιαούρτι και το νερό με τη μαγιά, στην κοιλότητα. Ανακατέψτε για λίγο τη ζύμη και αφήστε την για λίγο, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί.

3. Ζυμώστε με το μίξερ ή με τα χέρια για περίπου 6 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, σκεπάστε την και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.

4. Πλάστε τη ζύμη σε καρβέλι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και αφήστε την να ξεκουραστεί και πάλι, σκεπασμένη, πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, για περίπου 20 λεπτά.

5. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο, συμπεριλαμβανομένου του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε, στην κάτω θέση του φούρνου, στους 230° C στις αντιστάσεις.

6. Αλευρώστε το καρβέλι και χαράξτε το αρκετές φορές στην επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

7. Βάλτε το ψωμί στην καυτή κατσαρόλα κρατώντας το από τη λαδόκολλα και ψήστε το με κλειστό καπάκι για περίπου 40-45 λεπτά. Στη, συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε το ψωμί για άλλα 10-12 λεπτά.

Συμβουλές

  • Η συνταγή περιέχει μαγιά, συνεπώς φροντίστε να τηρείτε τις καθορισμένες περιόδους ανάπαυσης για να επιτύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Χαράξτε το ψωμί στην επιφάνεια πριν το βάλετε στο φούρνο.
  • Φροντίστε να προθερμάνετε τον φούρνο και το σκεύος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσει η διαδικασία ψησίματος απευθείας σε πλήρη θερμοκρασία και να αναπτυχθεί η κρούστα όπως επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Φραουλένια καπ κέικς με λαχταριστή βουτυρόκρεμα

Ψητά μπαρμπούνια με ντρέσινγκ σκόρδου και μαϊντανού

Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα

​ Read More

Newsroom 24 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?