Δοκιμάστε αυτή την μεσογειακού τύπου μακαρονοσαλάτα, με τορτελίνι, λιαστές και φρέσκες ντομάτες, ρόκα και παρμεζάνα.
Μια απλή καλοκαιρινή σαλάτα με εύκολο ντρέσινγκ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια τορτελίνι
125 γραμμάρια ντομάτες λιαστές, στραγγισμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
150 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση
250 γραμμάρια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση μίνι μπάλες)
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
30 γραμμάρια ρόκα
Για το ντρέσινγκ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα ξερών βοτάνων
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
- Αρχικά ψιλοκόψτε τις λιαστές ντομάτες και κόψτε στη μέση τα ντοματίνια. Τρίψτε στη ψιλή μεριά του τρίφτη την παρμεζάνα και ψιλοκόψτε και τη σκελίδα σκόρδο. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευασία με μίνι μπάλες.
- Καβουρδίστε ελαφρά το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, σε χαμηλή φωτιά.
- Στο μεταξύ, βράστε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
- Ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ ή βάλτε τα σε ένα βιδωτό βάζο και ανακινήστε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε το μίγμα.
- Σε ένα μπολ – σαλατιέρα βάλτε τα βρασμένα και στραγγισμένα τορτελίνι, τις λιαστές ντομάτες, τα τοματίνια, τη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι, τη ρόκα και την παρμεζάνα.
Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Διαβάστε επίσης
Ριζότο με πράσινα σπαράγγια και παρμεζάνα
Πουτίγκα μπανάνας με σπόρους chia και μέλι
Smashed burger – διπλό ισοπεδωμένο μπέργκερ με τυρί και κρεμμύδια