LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Το λιβανέζικο χούμους, τα μυστικά και οι παραλλαγές του
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
καύσωνας
6 μέτρα από την Πολιτική Προστασία για τον επερχόμενο καύσωνα
6 Ιουλίου 2025
Σύλληψη 55χρονου μελισσοκόμου για την φωτιά στην Αλύκη Βοιωτίας
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Το λιβανέζικο χούμους, τα μυστικά και οι παραλλαγές του
ΓΕΥΣΗ

Το λιβανέζικο χούμους, τα μυστικά και οι παραλλαγές του

Newsroom 8 Μαρτίου 2025
Updated 2025/03/08 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Κρεμώδες και βελούδινο χούμους, που παρασκευάζεται εύκολα στο σπίτι με 7 υλικά και με τη βοήθεια ενός δυνατού μπλέντερ.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Το λιβανέζικο αυτό ντιπ, με βασικά συστατικά τα ρεβίθια και το ταχίνι μπορεί να ετοιμαστεί σε διαφορετικές παραλλαγές και να συνοδέψει τα ψητά λαχανικά σας, σαν γέμιση στα σάντουιτς αλλά και σκέτο μαζί με ψημένες τορτίγιες και τσιπς.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

- Advertisement -

1/3 φλιτζανιού ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού + λίγο επιπλέον, αν επιθυμείτε πιο ξινή γεύση

1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 κουταλιές της σούπας νερό ή ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών + λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί

Προαιρετικά

Πάπρικα σκόνη, νιφάδες μπούκοβο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, σπόρους ροδιού, σουσάμι κτλ.

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.

2. Αλέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε μια κρεμώδη πάστα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται μέχρι να πάρει μια λεία και βελούδινη υφή.

3. Δοκιμάστε τις γεύσεις και συμπληρώστε ανάλογα με περισσότερο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο ή ταχίνι.

4. Μεταφέρετε σε πιατέλα ή μπολ και γαρνίρετε με μερικά ολόκληρα ρεβίθια, έξτρα ελαιόλαδο, πάπρικα ή νιφάδες καυτερής πιπεριάς.

Συμβουλές

  • Εάν χρησιμοποιείτε ξερά ρεβίθια, μουλιάστε τα σε κρύο νερό όλη τη νύχτα και προσθέστε στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα, ξεπλύντε τα, στραγγίστε τα και σιγοβράστε τα σε 4 φλιτζάνια νερό για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Αν χρησιμοποιείτε ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγίστε τα, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα λίγο να σιγοβράσουν πάλι για να φύγει η μεταλλική γεύση. Στη συνέχεια, πάρτε 2 φλιτζάνια παγάκια και ρίξτε τα πάνω στα ρεβίθια, τρίβοντάς τα για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη φλούδα. Αυτό βέβαια είναι προαιρετικό, καθώς ένα δυνατό μπλέντερ θα τα αλέσει εντελώς.
  • Αν διαπιστώσετε ότι το χούμους σας είναι πολύ ρευστό, προσθέστε λίγο λευκό ψωμί για σάντουιτς στον επεξεργαστή ενώ ανακατεύετε: αυτό θα δώσει στο χούμους σώμα και υφή χωρίς να αφαιρέσει τη γεύση. 

Παραλλαγές

  • Χούμους σκόρδου, αντικαθιστώντας το ωμό σκόρδο με 3 σκελίδες ψημένου για περισσότερη γεύση.
  • Με πέστο. Προσθέστε μερικές κουταλιές έτοιμο πέστο για ένα ντιπ με πιο λεμονάτη γεύση μυρωδικών.
  • Με πιπεριές Φλωρίνης. Ανακατέψτε 1-2 ψητές πιπεριές στη συνταγή βάσης και 1 πρέζα καπνιστής πάπρικας.
  • Με κύμινο ή κόλιανδρο σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού) για επιπλέον ανατολίτικη γεύση.
  • Ροζ χούμους. Προσθέτοντας 1 μέτριο ψημένο ή βρασμένο παντζάρι και επιπλέον πιπέρι και μπαχαρικά.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμες παραδοσιακές καρύδες με 4 υλικά

Πεντανόστιμο κουνουπίδι καπαμά

Νηστίσιμα πιροσκί φούρνου με γέμιση μήλου

​ Read More

Newsroom 8 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
καύσωνας
6 μέτρα από την Πολιτική Προστασία για τον επερχόμενο καύσωνα
6 Ιουλίου 2025
Σύλληψη 55χρονου μελισσοκόμου για την φωτιά στην Αλύκη Βοιωτίας
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?