LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Τέμπη: Το Μαξίμου ψάχνει απαντήσεις στην κοινωνική οργή – Οι «εξαφανισμένοι» υπουργοί και πώς επηρεάζονται τα σχέδια για ανασχηματισμό ​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη η έρευνα για το κύκλωμα με τους ναρκέμπορους – Ο ρόλος του πέμπτου αστυνομικού
19 Ιουλίου 2025
Φεστιβάλ Οίτης 2025: Σεργιάνι στους δρόμους του Ρεμπέτικου & του καλού Λαϊκού τραγουδιού
19 Ιουλίου 2025
Τρομάζουν οι αριθμοί των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες
19 Ιουλίου 2025
Καιρός: Θα «λιώσουμε» από Δευτέρα – Έως 44 βαθμούς στη Λαμία την Τρίτη
19 Ιουλίου 2025
Λαμία: Χάθηκε αλλά ευτυχώς βρέθηκε η 16χρονη που εξαφανίστηκε την Πέμπτη 17/7
19 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Τέμπη: Το Μαξίμου ψάχνει απαντήσεις στην κοινωνική οργή – Οι «εξαφανισμένοι» υπουργοί και πώς επηρεάζονται τα σχέδια για ανασχηματισμό ​
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Το Μαξίμου ψάχνει απαντήσεις στην κοινωνική οργή – Οι «εξαφανισμένοι» υπουργοί και πώς επηρεάζονται τα σχέδια για ανασχηματισμό ​

28 Ιανουαρίου 2025 88 Views
Updated 2025/01/28 at 9:14 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μπορεί οι εξελίξεις στο θέμα των Τεμπών με τις μεγαλειώδες συγκεντρώσεις την Κυριακή σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος να «πάγωσαν» προς στιγμήν τα σενάρια του ανασχηματισμού, ωστόσο το θέμα υφίσταται.

Ο χρόνος εκδήλωσης του ανασχηματισμού προβληματίζει τον πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική ομάδα το συζητά συνεχώς και γαλάζια στελέχη αναφέρουν πως η μη εμφάνιση υπουργών σε τηλεοπτικά παράθυρα για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές, ίσως να επιτείνει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα σενάρια εξακολουθούν να είναι δύο για τις κυβερνητικές αλλαγές: Το πρώτο τις τοποθετεί λίγο πριν το Πάσχα, το δεύτερο λίγο πριν το καλοκαίρι.

- Advertisement -
Ad image

Το ερώτημα που υπάρχει σε υπουργούς και βουλευτές είναι κατά πόσο αυτός ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός ή βελτιωτικός.

Ο πρωθυπουργός όπως είναι γνωστό δεν αρέσκεται σε μεγάλες αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, όμως την ίδια ώρα πολλοί γαλάζιοι βουλευτές λένε σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις πως δε γίνεται άλλοι υπουργοί να παραμένουν στα πόστα τους για έξι χρόνια και άλλοι να μην έχουν δει ούτε με κιάλια το υπουργικό συμβούλιο.

Ένα ακόμη ερώτημα που απασχολεί και τα κυβερνητικά στελέχη και την κοινοβουλευτική ομάδα είναι η κατεύθυνση του ανασχηματισμού.

Θα συνεχιστεί η δεξιά στροφή που ξεκίνησε με τις επιλογές Τζιτζικώστα, Τασούλα, Κακλαμάνη και με επιλογή παραδοσιακών δεξιών βουλευτών σε θέσεις υφυπουργών ή ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ισορροπήσει με άλλες επιλογές την απεύθυνση και στο Κέντρο;

Σε κάθε περίπτωση στόχος του πρωθυπουργού είναι οι επιλογές του να μη διαταράξουν το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στην κοινοβουλευτική ομάδα, και το οποίο του δίνει μεν το χρόνο να κάνει τις κινήσεις με την άνεση του.

Εάν όμως το αποτέλεσμα των κινήσεων δεν είναι αντάξιο της αναμονής των βουλευτών η γκρίνια θα εμφανιστεί ξανά.

Οι γαλάζιοι βουλευτές συζητούν τις τελευταίες ώρες μεταξύ τους και τα όσα έγιναν την Κυριακή σε πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν ήταν προφανώς κεραυνός εν αιθρία.

Ούτε ο τόσος πολύς κόσμος που μαζεύτηκε ήταν αποτέλεσμα μιας στιγμής.

Το «οξυγόνο» στις κινητοποιήσεις της Κυριακής, παραδέχονται οι περισσότεροι, έδωσε το ηχητικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα και στο οποίο ακούγονται παιδιά και επιβάτες του μοιραίου τρένου να λένε ότι δεν έχουν οξυγόνο λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους.

Η δυναμική που δημιούργησε αυτό το βίντεο προφανώς υποτιμήθηκε από τα κυβερνητικά στελέχη και την επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και μαζί υποτιμήθηκε και η δυναμική που δημιουργούνταν στα κοινωνικά δίκτυα από τις αντιδράσεις απλών πολιτών.

Ακόμα και επώνυμοι νεοδημοκράτες τις τελευταίες μέρες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έλεγαν ότι θα ήθελαν να πάνε στην συγκέντρωση της Κυριακής συγκλονισμένοι από αυτά που άκουσαν για πρώτη φορά να εξελίσσονται στα βαγόνια του μοιραίου τρένου, λίγο πριν τα σκεπάσει ο θάνατος.

Η υποτίμηση αυτής της κατάστασης προφανώς θα επιφέρει συνέπειες όταν θα έρθει η ώρα του ανασχηματισμού σε πρόσωπα που είτε δεν ειδοποίησαν εγκαίρως για το τι έρχεται ή σε πρόσωπα που και πάλι την κρίσιμη στιγμή, αντί να βγουν μπροστά και να δώσουν τη μάχη υπέρ της κυβέρνησης, εξαφανίστηκαν, περιμένοντας για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Από κυβερνητικά στελέχη γίνεται επίσης κατανοητό πως όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση επικοινωνιακά έχασε τη μάχη των Τεμπών, είτε λόγω φοβικότητας, είτε λόγω ανεπαρκούς προσπάθειας να εξηγήσει με καθαρά λόγια τι συνέβη, ποιοι έχουν ευθύνες και πως μπορούν αυτές να αποδοθούν.

Υπουργός έλεγε τις τελευταίες μέρες ότι θέλει μεγάλο κόπο προκειμένου η κυβέρνηση να ακυρώσει στο κοινωνικό σώμα την αίσθηση που υπάρχει περί συγκάλυψης.

Και προσέθετε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται υπουργοί που πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να μιλούν χωρίς να φοβούνται τον ίσκιο τους ή να τρέμουν το πως θα διαχειριστούν το προσωπικό πολιτικό κόστος τους από μια δημόσια εμφάνιση.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός όλα αυτά θα τα συνεκτιμήσει στις κινήσεις και τις αλλαγές που ετοιμάζει, γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η δυναμική διόρθωσης της δημοσκοπικής εικόνας της Νέας Δημοκρατίας που με πολύ κόπο πάλεψε για να υπάρχει τους τελευταίους μήνες, να ακυρωθεί από λάθη, παραλείψεις και φοβικές συμπεριφορές των ίδιων των μελών της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Κυβέρνηση: Γιατί ο Χατζηδάκης «κόβει τη φόρα» για περαιτέρω παροχές

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά φέρνουν -χωριστά- τον Μητσοτάκη στη Βουλή για τα Τέμπη – Πρώτο βήμα η προ ημερησίας, λέει ο Φάμελλος, μομφή ζητά ο Χαρίτσης

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Τι λένε για «προοδευτικό μπλόκο» απέναντι στην κυβέρνηση – Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη

 Read More

Newsroom 28 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη η έρευνα για το κύκλωμα με τους ναρκέμπορους – Ο ρόλος του πέμπτου αστυνομικού
19 Ιουλίου 2025
Φεστιβάλ Οίτης 2025: Σεργιάνι στους δρόμους του Ρεμπέτικου & του καλού Λαϊκού τραγουδιού
19 Ιουλίου 2025
Τρομάζουν οι αριθμοί των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες
19 Ιουλίου 2025
Καιρός: Θα «λιώσουμε» από Δευτέρα – Έως 44 βαθμούς στη Λαμία την Τρίτη
19 Ιουλίου 2025
Λαμία: Χάθηκε αλλά ευτυχώς βρέθηκε η 16χρονη που εξαφανίστηκε την Πέμπτη 17/7
19 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη η έρευνα για το κύκλωμα με τους ναρκέμπορους – Ο ρόλος του πέμπτου αστυνομικού

19 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Τρομάζουν οι αριθμοί των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

19 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

«Ψέματα και συγκάλυψη ευθυνών» – Η απάντηση του Δήμου Πάτρας στον Κυρανάκη για το τροχαίο με τον Προαστιακό

18 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν κλήση για κράνος σε οδηγό αυτοκινήτου – Τι απαντά η Τροχαία

18 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?