Ένα νέο βίντεο από drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λίγα λεπτά μετά τη σιδηροδρομική τραγωδίας στα Τέμπη, ήρθε στη δημοσιότητα από τον ΣΚΑΪ.
Στο βίντεο, διακρίνονται αστυνομικοί και εθελοντές πυροσβέστες να ελέγχουν τον χώρο όπου έγινε η σύγκρουση, με την κάμερα του drone να καταγράφει καμένα βαγόνια και σπασμένες ράγες.
Με φακούς στα χέρια περπατούν στις γραμμές, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα θα βρεθούν μπροστά σε απανθρακωμένες σορούς, σε μία σοκαριστική στιγμή και για τους ίδιους.
Να τονιστεί πως οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις για το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.
«Ρωτήθηκα από τι προήλθε το μανιτάρι, είπα από εύφλεκτο υλικό και δεν είναι από τα ίδια καιόμενα μέρη μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, εκεί που πρέπει να ψάξει είναι να γίνει ανάκτηση βιντεοληπτικού υλικού που ήταν υποχρεωμένοι να το έχουν κατά τη φόρτωση των εμπορικών αμαξοστοιχιών» εκτιμά ο Επαμεινώνδρας Μπούρας, Μηχανολόγος Πραγματογνώμονας Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης στην έκθεση που συντάσσει.
«Αρκετοί από τους επιβάτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς, όχι της σύγκρουσης. Αυτό που θέλουμε είναι να διερευνηθούν οι πτυχές της υπόθεσης και να οδηγηθούν στο εδώλιο όσοι εμπλέκονται», τονίζει ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος.
Διαβάστε επίσης: