LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Φωτιά στο Μακροχώρι Καστοριάς – Επιχειρούν 36 πυροσβέστες​
24 Αυγούστου 2025
Φωτιά στην Αγορά Θεσπρωτίας – Ρίψεις νερού από 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: Η κριτική στην τελευταία του συνέντευξη – Τι είχε πει για Λιάγκα, Μαλέσκου και Μουτσινά​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών
ΓΕΥΣΗ

Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών

9 Ιανουαρίου 2025 472 Views
Updated 2025/01/09 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ένα υπέροχο πιάτο με ταλιατέλες σε λευκή σάλτσα κιμά και σοταρισμένα μανιτάρια, με κρεμώδη υφή χάρη στην κρέμα γάλακτος, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού και τριμμένη παρμεζάνα. Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο με κιμά και ζυμαρικά της επιλογής σας και να ανεβάσετε το επίπεδο της γεύσης του, ραντίζοντάς το στο τέλος με μερικές σταγόνες αρωματικού ελαιόλαδου με σκόρδο ή λαδιού λευκής τρούφας.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Υλικά για τη Συνταγή

300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- Advertisement -
Ad image

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γραμμάρια χοιρινό κιμά (μπορεί να γίνει και με ανάμικτο ή κιμά κοτόπουλου)

½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι

100 ml λευκό ξηρό κρασί

400 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας υγρό ζωμό κοτόπουλου

200 γραμμάρια φύλλα σπανακιού baby

300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (200 + 100)

400 γραμμάρια ταλιατέλες ή παπαρδέλες

Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε σε ένα πιάτο.

2.Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε, σπάζοντας με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. Επαναφέρετε στο σκεύος τα σοταρισμένα μανιτάρια.

3.Ρίξτε το θυμάρι και το κρασί και αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάλτε τέλος την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό και αφήστε τα όλα να κοχλάσουν και να βράσουν.

4.Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και τα 200 γραμμάρια παρμεζάνας και αφήστε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα σε πολύ σιγανή φωτιά ίσα που να σιγοβράζει.

5.Στο μεταξύ βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente (να κρατάνε λίγο) και στραγγίστε σε σουρωτήρι, κρατώντας και λίγο νερό από τον βρασμό.

6.Αδειάστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα που σιγοβράζει και συμπληρώστε με λίγο νερό βρασμού για να αραιώσει λίγο.

7.Σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Διαβάστε επίσης:

Ευωδιαστό λικέρ μανταρίνι, σπιτικό και εύκολο

Ρολά τορτίγιας, γλυκοκαυτερά, με πικάντικα ψητά ρεβίθια και λαχανικά

Αυγοφέτες «τηγανίτες» από περισσεύματα μπαγκέτας, για τους καλικάντζαρους των Θεοφανίων

​Cucina Povera | topontiki.gr

9 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Φωτιά στο Μακροχώρι Καστοριάς – Επιχειρούν 36 πυροσβέστες​
24 Αυγούστου 2025
Φωτιά στην Αγορά Θεσπρωτίας – Ρίψεις νερού από 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: Η κριτική στην τελευταία του συνέντευξη – Τι είχε πει για Λιάγκα, Μαλέσκου και Μουτσινά​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?