Ένα υπέροχο πιάτο με ταλιατέλες σε λευκή σάλτσα κιμά και σοταρισμένα μανιτάρια, με κρεμώδη υφή χάρη στην κρέμα γάλακτος, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού και τριμμένη παρμεζάνα. Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο με κιμά και ζυμαρικά της επιλογής σας και να ανεβάσετε το επίπεδο της γεύσης του, ραντίζοντάς το στο τέλος με μερικές σταγόνες αρωματικού ελαιόλαδου με σκόρδο ή λαδιού λευκής τρούφας.
Υλικά για τη Συνταγή
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια χοιρινό κιμά (μπορεί να γίνει και με ανάμικτο ή κιμά κοτόπουλου)
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
400 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας υγρό ζωμό κοτόπουλου
200 γραμμάρια φύλλα σπανακιού baby
300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (200 + 100)
400 γραμμάρια ταλιατέλες ή παπαρδέλες
Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1.Αρχικά λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε σε ένα πιάτο.
2.Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε, σπάζοντας με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. Επαναφέρετε στο σκεύος τα σοταρισμένα μανιτάρια.
3.Ρίξτε το θυμάρι και το κρασί και αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάλτε τέλος την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό και αφήστε τα όλα να κοχλάσουν και να βράσουν.
4.Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και τα 200 γραμμάρια παρμεζάνας και αφήστε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα σε πολύ σιγανή φωτιά ίσα που να σιγοβράζει.
5.Στο μεταξύ βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente (να κρατάνε λίγο) και στραγγίστε σε σουρωτήρι, κρατώντας και λίγο νερό από τον βρασμό.
6.Αδειάστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα που σιγοβράζει και συμπληρώστε με λίγο νερό βρασμού για να αραιώσει λίγο.
7.Σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Διαβάστε επίσης:
Ευωδιαστό λικέρ μανταρίνι, σπιτικό και εύκολο
Ρολά τορτίγιας, γλυκοκαυτερά, με πικάντικα ψητά ρεβίθια και λαχανικά
Αυγοφέτες «τηγανίτες» από περισσεύματα μπαγκέτας, για τους καλικάντζαρους των Θεοφανίων
Cucina Povera | topontiki.gr