LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Συνταγή για ψάρι αλά Σπετσιώτα σε σάλτσα ντομάτας
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Η οδύσσεια του 15χρονου Δημήτρη που υπέστη θερμοπληξία στο Μέτσοβο και κατέληξε στο Τορίνο – Αναζητούν μόσχευμα στην Ιταλία​
28 Ιουλίου 2025
ΘΕΟΝΗ: Μια δράση προσβασιμότητας και ισότητας στο κέντρο της Αθήνας​
28 Ιουλίου 2025
45 χρόνια ΜΕΓΑ: Μια πορεία ελληνικής καινοτομίας, με σεβασμό στον καταναλωτή​
28 Ιουλίου 2025
Νάξος: Τα ομορφότερα χωριά και οι καλύτερες παραλίες της
28 Ιουλίου 2025
NOVA: Δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, Μεσσηνία και Χανιά​
28 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Συνταγή για ψάρι αλά Σπετσιώτα σε σάλτσα ντομάτας
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για ψάρι αλά Σπετσιώτα σε σάλτσα ντομάτας

28 Ιουλίου 2025 55 Views
Updated 2025/07/28 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Αλά Σπετσιώτα, ή πλακί ή αλλιώς φιλέτο ψαριού με σάλτσα ντομάτας, στον φούρνο.

Είναι υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό και γίνεται με το φιλέτο από όποιο ψάρι θέλουμε και έχουμε τη διάθεσή μας.

- Advertisement -
Ad image

Ζητάμε από τον ψαρά μας να μας το φιλετάρει ή αγοράζουμε ψάρι σε φέτες ή έτοιμο φιλεταρισμένο.

Για το πιάτο αυτό μας κάνουν οι γλώσσες, το λαβράκι, ο μπακαλιάρος, η πέρκα, η σφυρίδα, η συναγρίδα, η τσιπούρα, ο ροφός, το μαγιάτικο και άλλα παρόμοια ψάρια.

Αυτή την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένες ή ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες, με πλούσια σάρκα, λίγους χυμούς και λεπτή φλούδα. 

Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Υλικά:

  • 4 φιλέτα ή φέτες ψαριού (τσιπούρα-πέρκα-μπακαλιάρο)
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2  ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 1/2 ματσάκι τρυφερό μαϊντανό (και τα κοτσάνια)
  • 1 ντομάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, μαζί με τα κοτσάνια. Κρατάμε τα μισά φύλλα για αργότερα.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1.

Βάζουμε και τις ντομάτες μαζί με τα μισά φύλλα και όλα τα κοτσάνια μαϊντανού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό (φύλλα).

Σε μικρό ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα ψαριού.

Βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι, τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. 

Ψήνουμε για 10 -15′ ανάλογα με το πάχος του ψαριού, στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

To άρθρο Συνταγή για ψάρι αλά Σπετσιώτα σε σάλτσα ντομάτας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​ Read More

Newsroom 28 Ιουλίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η οδύσσεια του 15χρονου Δημήτρη που υπέστη θερμοπληξία στο Μέτσοβο και κατέληξε στο Τορίνο – Αναζητούν μόσχευμα στην Ιταλία​
28 Ιουλίου 2025
ΘΕΟΝΗ: Μια δράση προσβασιμότητας και ισότητας στο κέντρο της Αθήνας​
28 Ιουλίου 2025
45 χρόνια ΜΕΓΑ: Μια πορεία ελληνικής καινοτομίας, με σεβασμό στον καταναλωτή​
28 Ιουλίου 2025
Νάξος: Τα ομορφότερα χωριά και οι καλύτερες παραλίες της
28 Ιουλίου 2025
NOVA: Δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, Μεσσηνία και Χανιά​
28 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Καύσωνας και κρασί δεν πάνε μαζί; 2 δροσιστικά wine cocktails που φτιάχνεις παντού, ακόμα και στο camping

27 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φέτα με τραγανή επικάλυψη που φτιάχνεται στην τοστιέρα

27 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για ψαρονέφρι σε σάλτσα από κρασί, μέλι και μουστάρδα

27 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Όταν το κρασί συναντά την τέχνη: Μια αξέχαστη εμπειρία στα Σύβοτα

26 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?