
Δεν θα είναι η παραδοσιακή πίτα με φύλλο, όπως την έχετε στο μυαλό σας.
Θα είναι όμως, πεντανόστιμη και θρεπτική, με τις μισές θερμίδες και φτιαγμένη σε λιγότερο χρόνο.
Το μυστικό της είναι να μαραθούν καλά τα λαχανικά, στο τηγάνι πριν ανακατευτούν με τα τυριά και τα αυγά.
Επίσης, είναι καλό, το σκεύος που θα ψήσουμε να είναι αντικολλητικό και να το λαδώσουμε καλά.
Σερβίρουμε την λαχανόπιτα με λίγο γιαούρτι.
Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 καρότα τριμμένα
- ½ λάχανο τριμμένο
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. ελαφρύ κίτρινο τυρί της επιλογής σας (στη δική μου έβαλα edam light)
- 1 φλ. cottage cheese
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο για το ταψί
- 1 γεμάτη κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό για το ταψί
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, για μερικά λεπτά με αλατοπίπερο.
Τα βγάζουμε σε ένα μπωλ.
Βάζουμε στο τηγάνι την άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο λάχανο, με το καρότο και με αλατοπίπερο, για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και επιστρέφουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το σκόρδο σε σκόνη και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με το cottage και το μισό τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε με τα λαχανικά, καλά.
Σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε μια κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μείγμα απλώνοντας και στρώνοντας την επιφάνεια.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Πριν κόψουμε, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
To άρθρο Συνταγή για λαχανόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
 
             
		 
		 
		 
		 
		 
        