Οτιδήποτε, περιέχει γαρίδες, είναι δημοφιλής μεζές του καλοκαιριού και άρα, η τέλεια συνοδεία για τα παγωμένα ποτά μας.
Οι γαριδοκεφτέδες, δεν είναι δύσκολοι να γίνουν στο σπίτι, περισσότερο από τους κλασικούς παραδοσιακούς κεφτέδες.
Ακόμη και το εμπόδιο του τηγανιού, που όντως είναι τυραννία, μέσα στη ζέστη, το έχουμε παρακάμψει.
Θα ψήσουμε τους γαριδοκεφτέδες στον φούρνο και τα τους σερβίρουμε με σάλτσα γλυκού τσίλι.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη λιώσουμε τις γαριδούλες αλλά να τις χοντροκόψουμε, ώστε να τις βρίσκουμε στο δόντι.
Γαριδοκεφτέδες στον φούρνο
Υλικά:
- 600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (αποψυγμένες)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ. ούζο
- 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν, αλλά να μην λιώσουν οι γαρίδες.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει για να το πλάσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια περίπου 40 γραμμαρίων, όλα στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές και σερβίρουμε με σάλτσα sweet chilly.
To άρθρο Συνταγή για γαριδοκεφτέδες στον φούρνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .