Η παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα Κεφαλονιάς γίνεται με αμύγδαλο με φλούδα και έχει πολλές παραλλαγές στην δοσολογία και τα υλικά, ανάλογα την περιοχή.
Η συγκεκριμένη, έρχεται από την κυρία Μέλπω Ζεπάτου από το χωριό Βαρύ του δήμου Ερίσου και είναι καταπληκτική.
Υλικά
Για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα
13 αυγά χωρισμένα κρόκο από ασπράδι
14 κ.σ. γεμάτες «κούλουμες» φριγανιά
14 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
14 κ.σ. αμύγδαλο με φλούδα ψιλοκομμένο (όχι σκόνη)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
¼ φλ. λικέρ αμαρέτο
Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
1½ φλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Λίγα γαρύφαλλα
Χυμός λεμονιού και ½ φλούδα
Διαβάστε περισσότερα στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller
Ακολουθήστε το LAMIAthema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.