Η παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα Κεφαλονιάς γίνεται με αμύγδαλο με φλούδα και έχει πολλές παραλλαγές στην δοσολογία και τα υλικά, ανάλογα την περιοχή.
Η συγκεκριμένη, έρχεται από την κυρία Μέλπω Ζεπάτου από το χωριό Βαρύ του δήμου Ερίσου και είναι καταπληκτική.
Υλικά
- Advertisement -
Για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα
13 αυγά χωρισμένα κρόκο από ασπράδι
14 κ.σ. γεμάτες «κούλουμες» φριγανιά
14 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
14 κ.σ. αμύγδαλο με φλούδα ψιλοκομμένο (όχι σκόνη)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
¼ φλ. λικέρ αμαρέτο
Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
1½ φλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Λίγα γαρύφαλλα
Χυμός λεμονιού και ½ φλούδα
Διαβάστε περισσότερα στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller