LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι
ΓΕΥΣΗ

Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι

28 Μαΐου 2025 209 Views
Updated 2025/05/28 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ζουμερό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά τηγανητό κοτόπουλο, με μια εύκολη συνταγή για να το ετοιμάσετε στο σπίτι που θυμίζει πάρα πολύ αυτήν της γνωστής αλυσίδας.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Η τεχνική μαριναρίσματος και παναρίσματος, αποδίδει στο τηγανητό κοτόπουλο μια απίστευτα τραγανή και εξαιρετικά τραχιά κρούστα με πολλά επιπλέον κομμάτια τραγανότητας. Σερβίρετε το πρόχειρο αυτό πιάτο με τηγανητές πατάτες και μπέργκερ σως για μια επική σπιτική εμπειρία KFC στο σπίτι.

Υλικά για τη Συνταγή

1.500 έως 1.800 γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες μικρότερες των 200 γραμμαρίων (στήθος με δέρμα, αλλά δουλεύουν καλύτερα τα μπούτια και οι ολόκληρες φτερούγες)

- Advertisement -
Ad image

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι ξινόγαλο, βουτυρόγαλα ή αριάνι

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 αυγό

Για το πανάρισμα

3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ. ή μίγμα 2 ½ αλεύρι γ/οχ. + ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ

3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 ½ κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σκόνη

1 ½  κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σκόνη (γλυκιά, όχι καυτερή) 

3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σκόνη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σκόνη

1 ½  κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1 ½  κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Για το τηγάνισμα

1 ½ λίτρο σπορέλαιο

Εκτέλεση

1. Αρχικά ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει το αλάτι. Ρίξτε το κοτόπουλο στο μπολ και κάντε μασάζ με γάντια ώστε να καλυφθεί καλά. Βάλτε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα σε τάπερ που σφραγίζει ή σε σακούλα με ζίπ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 12 έως 24 ώρες, μαλάζοντάς το μία ή δύο φορές.

2. Αδειάστε τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Ξεχωριστά ανακατέψτε όλα τα υλικά για το πανάρισμα και επιπλέον μπαχαρικά και βότανα της επιλογής σας, αν επιθυμείτε, όπως άνηθο, εστραγκόν, σκόνη μουστάρδας, τριμμένο τζίντζερ, κύμινο κτλ.

4. Ρίξτε 4 με 5 κουταλιές της σούπας από την μαρινάδα στο μίγμα αλευριού – μπαχαρικών. Τρίψτε με τα δάχτυλά σας και ρυζιάστε το μίγμα ώστε να δημιουργηθούν πολλά κομμάτια σε μέγεθος μικρού μπιζελιού σε όλη την επιφάνεια.

5. Απλώστε το μίγμα παναρίσματος σε ένα ταψί ρηχό ή πιατέλα.

6. Στο μεταξύ γεμίστε με άφθονο σπορέλαιο μια φαρδιά και βαριά κατσαρόλα με βάθος. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσεις τους 180° C.

7. Πάρτε ένα κομμάτι κοτόπουλου, βουτώντας το στην μαρινάδα που έχει απομείνει και τοποθετήστε το στο αλεύρι παναρίσματος με τα κομματάκια. Καλύψτε το καλά, πιέζοντας με τα χέρια σας το μίγμα, για να κολλήσει. Μεταφέρετε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο.

8. Τοποθετήστε προσεκτικά το κοτόπουλο (σε δόσεις) στο καυτό λάδι και μην το πειράξετε για 2 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί και να μην αποκολληθεί η κρούστα. Το λάδι θα πρέπει να είναι άφθονο και το σκεύος βαθύ, ώστε να μην χρειάζεται να γυρίσετε τα κομμάτια .

9. Τηγανίστε (ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των κομματιών) για 8 λεπτά τα μπούτια, 5 λεπτά τις φτερούγες μέχρι να ροδίσουν καλά και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75° C.Τηγανίστε το στήθος για 6 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στο πιο παχύ μέρος να φτάσει τους 65° C. Τοποθετήστε σε σχάρα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε το τηγανητό κοτόπουλο ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Τεμπελόπιτα «τσαλακωτή» με λεμόνι και μύρτιλα

Τραγανό ψωμί με βάση γιαουρτιού, στη γάστρα

Φραουλένια καπ κέικς με λαχταριστή βουτυρόκρεμα

​ Read More

Newsroom 28 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?