Πλούσιο, νόστιμο, εντυπωσιακό πιάτο με αρώματα δάφνης, πιπεριού, πικάντικες γεύσεις, οξύτητα και απόλυτη ισορροπία γεύσεων.
Ιδανική συνταγή για κάθε γιορτή.
Υλικά
Για το χτένι με κρασί
50 ml ελαιόλαδο
1½ χτένι (μοσχάρι)
1 κ.σ. αλεύρι, γεμάτη
2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 ml κονιάκ
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
400 ml ζωμό κότας ή βοδινού
2 κλων. θυμάρι φρέσκο
2 φύλλα δάφνης
10 κόκκους πιπέρι
25 γρ. βούτυρο παγωμένο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
150 γρ. κάστανα προβρασμένα
1/2 πορτοκάλι, χυμό και φλούδα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Η συνέχεια στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller
Ακολουθήστε το LAMIAthema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.