Ο Xριστουγεννιάτικος κορμός είναι το ωραιότερο γλυκό που θα μπορούσατε να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.
Το σοκολατένιο παντεσπάνι μαζί με την λευκή επικάλυψη δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό.
Υλικά
- Advertisement -
Για το παντεσπάνι
6 αυγά χωρισμένα
110 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
25 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη μους σοκολάτας
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 65%
150 γρ. γάλα πλήρες
Για το λευκό γλάσο
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι
450 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρύο νερό
1½ κ.σ. μέλι
1½ κ.γ. υγρή βανίλια
Κόκκινα φρούτα για γαρνίρισμα
Η συνέχεια στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller