Τα αποξηραμένα φρούτα, το μέλι και το κουκουνάρι, προσθέτουν υπέροχη γεύση και δένουν τέλεια με την τρυφερότητα του γιορτινού χοιρινού σε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
Για το χοιρινό ρολό
- Advertisement -
1.700 γρ. χοιρινό λαιμό ανοιγμένο για ρολό
Αλάτι
Πιπέρι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο με το ντύμα
1 κλων. Θυμάρι
25 γρ. βούτυρο Lurpak, (μαλακό)
1 κ.σ. μέλι
6-7 αποξηραμένα φρούτα επιλογής
1 κ.σ. κουκουνάρι
Για τη σάλτσα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κομμάτι σέλερι
1 φύλλο πράσου
1 κλων. θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
5-6 κόκκους πιπέρι
40 γρ. βούτυρο Lurpak
20 γρ. αλεύρι
600 ml ζωμός κρέατος ή κότας ζεστός
Διαβάστε τη συνέχεια στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller