Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ερευνήσει το περιστατικό θανάτου 5χρονου κοριτσιού σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του παιδιού.
Σηπτικό σοκ η αιτία θανάτου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήπιο διακομίστηκε χτες σε ιδιωτική κλινική με σηπτικό σοκ και μετά από λίγες ώρες απεβίωσε χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα σε ποιο μικρόβιο οφειλόταν το σηπτικό σοκ. Παρά το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώνονται από τον ΕΟΔΥ, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κοριτσάκι πέθανε από στρεπτόκοκκο.
Κλείνει το νηπιαγωγείο για απολύμανση
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ερευνήσει την κατάσταση και αν προκύψει ανάγκη, ακολουθώντας το πρωτόκολλο θα ζητήσει να χορηγηθεί χημειοπροφύλαξη σε όσους ήρθαν σε επαφή με το νήπιο.
Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει αύριο το νηπιαγωγείο της Ευκαρπίας όπου φοιτούσε το κοριτσάκι, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά προχώρησαν στην πλήρη απολύμανση των χώρων του νηπιαγωγείου.
Διαβάστε επίσης:
Συμμαχία τριών φορέων για την προώθηση των κλινικών μελετών
Το αντιοξειδωτικό έλαιο που «ρίχνει» την πίεση και καθυστερεί τη γήρανση