Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο στο Τορίνο νοσηλεύεται ο 15χρονος Δημήτρης μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος, η οποία έγινε ύστερα από πρόβλημα που του παρουσιάστηκε από θερμοπληξία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου στο Τορίνο είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο μετά την μεταμόσχευση. Ο 15χρονος Δημήτρης βρίσκεται σε καταστολή και ακόμα δεν έχουν μπει στη διαδικασία να τον ξυπνήσουν.
Ορόσημο για την κατάστασή του είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις.
Μετά από μια αποθεραπεία 6 μηνών οι γιατροί θα είναι σίγουροι ότι το μόσχευσμα έχει «αφομειωθεί» από τον οργανισμό του 15χρονου και πλέον θα μπορεί να ζει μια φυσιολογική ζωή.
Το χειρουργείο ξεκίνησε χθες (30.07.2025) λίγο πριν τις 9 το πρωί και διήρκεσε περίπου 8,5 ώρες, ενώ οι Ιταλοί γιατροί ανέφεραν ότι η επέμβαση πήγε καλά.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στο Τορίνο έχοντας υποστεί οξεία ηπατική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της θερμοπληξίας που υπέστη την περασμένη Πέμπτη όταν έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο. Πάσχει από μία σπάνια διαταραχή, αυτή της ανιδρωσίας, δηλαδή δεν ιδρώνει, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η μεταμόσχευση.
To άρθρο Στη ΜΕΘ παραμένει ο 15χρονος που έπαθε θερμοπληξία και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .