LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Σολομός ψητός στη φριτέζα αέρος, με σάλσα και αρωματικό ρύζι
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Σολομός ψητός στη φριτέζα αέρος, με σάλσα και αρωματικό ρύζι
ΓΕΥΣΗ

Σολομός ψητός στη φριτέζα αέρος, με σάλσα και αρωματικό ρύζι

Newsroom 8 Μαΐου 2025
Updated 2025/05/08 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα με σολομό ψημένο στη φριτέζα αέρος, φρέσκια σαλάτα (σάλσα) με πιπεριές και αβοκάντο, σερβιρισμένος με αρωματικό ρύζι.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Το υγιεινό αυτό πιάτο ετοιμάζεται σε 30 λεπτά, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε airfryer και παρασκευαστή ρυζιού, είναι πανεύκολο στην προετοιμασία του και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και τη φρεσκάδα του.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τον σολομό

- Advertisement -

2 φιλέτα σολομού (125 γρ. το καθένα ), φρέσκα ή αποψυγμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τη σάλσα

1 κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά

1 αβοκάντο

½ ξερό κόκκινο κρεμμύδι

Χυμό από ½ λάϊμ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

Λίγο φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

Αλατοπίπερο

Για το ρύζι

120 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν

1 πρέζα αλάτι

250 ml νερό

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε το ρύζι σε παρασκευαστή ρυζιού. Αρχικά πλύντε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να τρέχει διαυγές, βάλτε το στον ρυζομάγειρα με διπλάσια ποσότητα νερού και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το πρόγραμμα να τρέξει και μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο και αφρατέψτε το με ένα πιρούνι. Ετοιμάστε το παραδοσιακά στην κατσαρόλα. Πλύντε καλά το ρύζι και σε αυτή την περίπτωση προσθέστε το στην κατσαρόλα με 250 ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το να έρθει σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, αφήστε το να ξεκουραστεί σκεπασμένο με πετσέτα για 5 λεπτά.

2. Στο μεταξύ ετοιμάστε το ψάρι. Ραντίστε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, πασπαλίστε με πάπρικα σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι και τρίψτε τα απαλά κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τοποθετήστε τα στο airfryer με τo δέρμα προς τα κάτω, εάν υπάρχει. Ψήστε στους 180° C για περίπου 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μην τον παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει. Ο σολομός είναι έτοιμος όταν μπορεί να κοπεί εύκολα με ένα πιρούνι.

3. Ετοιμάστε τη σάλσα πιπεριάς και αβοκάντο. Κόψτε σε μικρά καρέ τις πιπεριές, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και πολτοποιήστε το σκόρδο ή κόψτε το σε πολύ μικρά κομμάτια και βάλτε τα όλα σε ένα μπολ. Χτυπήστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, τον χυμό λάϊμ και το μέλι, αλατοπιπερώστε και περιχύστε. Τέλος, προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή άλλα φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας.

4. Για το σερβίρισμα, μοιράστε το ρύζι σε πιάτα, τοποθετήστε σολομό από πάνω ή δίπλα του και απλώστε τη σάλσα από πάνω. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φέτες από λάϊμ.

Συμβουλή

  • Μπορείτε να ψήσετε το σολομό σε σχαροτήγανο ή κανονικό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλσα με παραλλαγές όπως να αντικαταστήσετε την πιπεριά με κύβους μάνγκο για πιο φρουτώδη και ελαφρά πιο γλυκιά γεύση.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα πειρασμός με γεύση cheesecake φράουλα

Ομελέτα φούρνου με τσιπς

Πλούσιες τηγανίτες με μαγιά, αυγά και κομμάτια μήλων

​ Read More

Newsroom 8 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Εύκολο παγωτό κακάο, με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

14 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?