LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους
ΓΕΥΣΗ

Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους

Newsroom 26 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/26 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Το εστιατορικό αυτό πιάτο ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά, με λίγα υλικά, με ένα μόνο σκεύος και με μια τεχνική παγκοσμίως γνωστή για τη διάσημη και αγαπημένη ιταλική σάλτσα πικάτα.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Με την παρακάτω συνταγή ακόμα και ένας αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να κατακτήσει την τεχνική και να την χρησιμοποιεί όχι μόνο για σολομό και άλλα ψάρια αλλά ακόμα και για κοτόπουλο, χοιρινό και φιλετάκια μοσχαριού, προσαρμόζοντας ανάλογα τους χρόνους.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μεγάλα φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα και κόκαλα (170 γραμμάρια το καθένα)

- Advertisement -

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη

¼ φλιτζανιού λευκό κρασί

Τον χυμό (2 κουταλιές της σούπας) και το ξύσμα από 1 λεμόνι (1 ½ κουταλάκι του γλυκού)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κρύο

1 κουταλιά της σούπας νερό (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αρχικά αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, πασπαλίστε τα πολύ ελαφρά με τη μικρή ποσότητα αλευριού από τη μια πλευρά μόνο και τρίψτε τα λίγο ώστε να πάει παντού.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τοποθετήστε τα φιλέτα με την αλευρωμένη μεριά προς τα κάτω και σοτάρετέ τα για 2 με 2 ½ λεπτά. Γυρίστε τα και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρετε τα ψάρια σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

3. Στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσετε βάλτε τη στραγγισμένη κάππαρη και πιέστε την με μια αντικολλητική σπάτουλα ή με πιρούνι χωρίς να γδάρετε τον πάτο του σκεύους, μέχρι να σπάσει και να απελευθερώσει χυμούς.

4. Βάλτε το κρασί και τον χυμό λεμονιού, έπειτα το ξύσμα και ανακινήστε ελαφρά το τηγάνι. Αφήστε να βράσει ο ζωμός και να μειωθεί στο μισό, για 1 περίπου λεπτό . Αν μειωθεί αρκετά, μπορείτε να συμπληρώσετε με μια κουταλιά νερό. Μειώστε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή και ρίξτε τις 2 κουταλιές κρύο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

5 .Επαναφέρετε τα φιλέτα ψαριού στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ξεκινήστε να τα βρέχετε με τη σάλτσα που έχει τριγύρω. Είναι έτοιμα όταν η σάρκα ψηθεί καλά και σπάει σε νιφάδες μόλις την ακουμπήσετε με ένα πιρούνι ή όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει τους 63ο C.

6. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα, με βραστές πατάτες ή βουτυράτο ρύζι.

Συμβουλή

Αλατίστε ελαφρά τα φιλέτα ψαριού, διότι η κάππαρη είναι ένα συστατικό εξαιρετικά αλμυρό.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδικές τρούφες με νιφάδες βρώμης και καφέ (chokladbollar)

Κουνουπιδοκεφτεδάκια με κάρυ, στο φούρνο

Χοτ ντογκ καραμελωμένης μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού

​ Read More

Newsroom 26 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?