LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Smashed burger – διπλό ισοπεδωμένο μπέργκερ με τυρί και κρεμμύδια
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
«Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ξεχώρισε στον δημόσιο βίο της χώρας» – Τα συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής​
24 Αυγούστου 2025
Έστησαν ενέδρα σε οδηγό στο Ζεφύρι – Του έκλεισαν τον δρόμο, τον ξυλοκόπησαν και του έκαψαν το αυτοκίνητο​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Τη βίαζε συνέχεια για να μην τον χωρίσει» – Η σοκαριστική αποκάλυψη της αδελφής της 36χρονης για τον 40χρονο​
24 Αυγούστου 2025
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Smashed burger – διπλό ισοπεδωμένο μπέργκερ με τυρί και κρεμμύδια
ΓΕΥΣΗ

Smashed burger – διπλό ισοπεδωμένο μπέργκερ με τυρί και κρεμμύδια

26 Απριλίου 2025 259 Views
Updated 2025/04/26 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Αν και ο όρος σπασμένο (θρυμματισμένο) μπέργκερ μπορεί να ακούγεται άγνωστος σε πολλούς ανθρώπους, το είδος δεν είναι νέο.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεσηΟι διαφορές με τα άλλα μπέργκερ

Το ταξίδι ξεκίνησε από την πατρίδα των μπέργκερ, την Αμερική, όπου πριν από 60 χρόνια περίπου, στο Κεντάκι, ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο, από περιέργεια, δοκίμασε τι θα γινόταν αν συνέτριβε (ίσιωνε με βάρος πάνω στην πλάκα ψησίματος) το μπιφτέκι του με μια κονσέρβα ενώ το τηγάνιζε. Το γιατί ακριβώς πέρασε από το μυαλό του αυτή η ιδέα θα παραμείνει ένα αιώνιο μυστήριο, αλλά η ιδέα έπιασε και σύντομα το ισοπεδωμένο μπέργκερ εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο των Αμερικανών μέχρι και σήμερα.

Υλικά για τη Συνταγή

Για 2 μπέργκερ

- Advertisement -
Ad image

2 ψωμάκια χάμπουργκερ (κατά προτίμηση μπριός)

20 γραμμάρια βούτυρο

500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

4 φέτες τυρί τσένταρ

2 αγγουράκια τουρσί (πίκλες), κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

30 γραμμάρια κέτσαπ

15 γραμμάρια μουστάρδα

50 γραμμάρια μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας χυμό από την πίκλα αγγουριού

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόψτε τα ψωμάκια χάμπουργκερ στη μέση κατά μήκος και ροδίστε τα με την κομμένη τους μεριά για λίγο στο βούτυρο, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αφήστε τα στην άκρη σε ζεστό μέρος.
  2. Ετοιμάστε τη σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
  3. Χωρίστε τον κιμά σε 4 μπάλες των 125 γραμμαρίων η καθεμία.
  4. Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση και σε φέτες και τσιγαρίστε το στο ίδιο τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε στο σκεύος λίγο ακόμα λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, βάλτε το κρέας και με τη βοήθεια ενός αντικολλητικού χαρτιού και μιας σπάτουλας πιέστε και ισιώστε τις μπάλες του κιμά να ανοίξουν καλά και να απλωθούν. Κάντε το σπάσιμο αμέσως, όσο είναι κρύο το κρέας, για να κρατήσει το μπιφτέκι τα υγρά του και να μην στεγνώσει.
  6. Αλατοπιπερώστε, αναποδογυρίστε το κάθε ένα μπιφτέκι, αλατοπιπερώστε ξανά και από την άλλη μεριά και προσθέστε τις φέτες τσένταρ από πάνω.
  7. Ρίξτε 20 ml νερό στο τηγάνι και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.
  8. Στήστε τα μπέργκερ με την παρακάτω σειρά: ψωμάκι βάσης, λίγη σως, μπιφτέκι με τυρί, κρεμμύδια, το άλλο μπιφτέκι, κρεμμύδια, φέτες από πίκλες και τέλος το ψωμάκι (καπάκι) αλειμμένο με άφθονη σως.

Οι διαφορές με τα άλλα μπέργκερ

  • Η τεχνική του σπασίματος παίζει βασικό ρόλο στο να διασφαλιστεί ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά γευστικό και ζουμερό. Το μυστικό είναι η αντίδραση Maillard, που δεν είναι τίποτα άλλο από το σχηματισμό ουσιών, όπως αμινοξέων και σακχάρων, που ροδίζουν και νοστιμίζουν το κρέας κατά το ψήσιμο.
  • Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μπιφτέκια κρέατος, το λεπτό κρέας των smashed που σοτάρεται σε καυτή επιφάνεια, ροδίζει πιο γρήγορα, κάτι που το καθιστά όχι μόνο πιο νόστιμο, αλλά και σε θέση να«παγιδεύει» όλους τους χυμούς του κρέατος. 
  • Η διαφορά επίσης βρίσκεται στο είδος του ψωμιού, που θα πρέπει να είναι πιο γλυκό και μπριοσένιο, με γυαλιστερή επιφάνεια.
  • Τέλος, το smashed δεν περιέχει επιπλέον λαχανικά, όπως ντομάτες και μαρούλια κάτι που του δίνει την αίσθηση του πιο πρόχειρου και «βρώμικου» φαγητού.

Διαβάστε επίσης:

Επιδόρπιο στο ποτήρι, με μασκαρπόνε και φράουλες

Κυπριακές πίτες (τσεπούλες) γεμιστές με σαλάτα, ψητές πιπεριές και χαλούμι σχάρας

Σοκολατένιες τρούφες με περισσεύματα

​ Read More

Newsroom 26 Απριλίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ξεχώρισε στον δημόσιο βίο της χώρας» – Τα συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής​
24 Αυγούστου 2025
Έστησαν ενέδρα σε οδηγό στο Ζεφύρι – Του έκλεισαν τον δρόμο, τον ξυλοκόπησαν και του έκαψαν το αυτοκίνητο​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Τη βίαζε συνέχεια για να μην τον χωρίσει» – Η σοκαριστική αποκάλυψη της αδελφής της 36χρονης για τον 40χρονο​
24 Αυγούστου 2025
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?