LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Σασλίκ (κοντοσούβλι) χοιρινού σε μαρινάδα ανθρακούχου νερού
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Σασλίκ (κοντοσούβλι) χοιρινού σε μαρινάδα ανθρακούχου νερού
ΓΕΥΣΗ

Σασλίκ (κοντοσούβλι) χοιρινού σε μαρινάδα ανθρακούχου νερού

Newsroom 20 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/20 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Το σασλίκ είναι ένα πιάτο εξαιρετικά δημοφιλές σε χώρες του Καυκάσου, της κεντρικής Ασίας, σε Βαλτικά κράτη, αλλά και σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής. 

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Το όνομά του σημαίνει σουβλιστό κρέας και αρχικά ετοιμαζόταν από αρνίσιο κρέας. Σήμερα παράγεται και με χοιρινό ή βοδινό κρέας, ανάλογα με τις τοπικές προτιμήσεις και θρησκευτικές εορτές. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιείται ανθρακούχο νερό, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία μαριναρίσματος, το κρέας μαλακώνει και απορροφά τα μπαχαρικά πιο γρήγορα και καλύτερα και έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα νωρίτερα από ότι με κάποια άλλη μαρινάδα. Είναι ιδανικό για τους πεινασμένους κρεατοφάγους, τους βιαστικούς ή τους ανυπόμονους, που δεν μπορούν να περιμένουν πολύ για το καθιερωμένο τσίκνισμα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 κιλό χοιρινό λαιμό

- Advertisement -

250 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

Αλάτι κατά βούληση

Μίγμα μπαχαρικών για ψήσιμο κρέατος, της επιλογής σας ή σκέτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε το χοιρινό σε τρεχούμενο νερό, στεγνώστε το καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε μέτριους κύβους περίπου 5 εκατοστών, ή ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας έτοιμο.

2.Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, βάλτε τα κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια κόψτε τα σε μισούς δακτυλίους.

3.Για το μαρινάρισμα, χρησιμοποιήστε ένα ευρύχωρο μπολ για να κάνετε το ανακάτεμα πιο εύκολο. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια και τα κομμάτια κρέατος μέσα στο μπολ, πασπαλίστε με το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε τα καλά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Τρίψτε όλα τα υλικά μαζί και κάντε μασάζ τα με τα χέρια σας. Αυτό θα κάνει τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και θα απελευθερώσουν τον χυμό τους πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μουλιάσει καλύτερα το κρέας.

4.Περιχύστε με το μεταλλικό ανθρακούχο νερό. Ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστεί σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 1-3 ώρες.

5.Στραγγίστε το μαριναρισμένο κρέας και περάστε τους κύβους σε μεταλλικά σουβλάκια.

6.Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα με τα αναμμένα κάρβουνα ή σε ηλεκτρικό μπάρμπεκιου. Δεν θα πρέπει να υπάρχει φλόγα, διαφορετικά το κρέας θα αρχίσει να καίγεται. Μαγειρέψτε τα σασλίκ, περιστρέφοντας ομοιόμορφα τα σουβλάκια, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, για 15 έως 20 λεπτά, ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των κομματιών και την ένταση της φωτιάς. Εσωτερική θερμοκρασία 160F.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό καμινάδα, το διάσημο σουβλιστό «πανηγυριώτικο» street food των χωρών του Δούναβη

«Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)

Χορτοφαγικά μανιτάρια πλευρώτους πανέ, σε στιλ σνίτσελ

​ Read More

Newsroom 20 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?