Ένα υπέροχο, αρωματικό, αφράτο κέικ πορτοκαλιού για τη νηστεία, που διατηρείται πάντα ζουμερό χάρη στο λάδι που περιέχει, εμπλουτισμένο με τρούφα σοκολάτα που του ταιριάζει γάντι.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς μίξερ, μόνο με έναν αυγοδάρτη και είναι ιδανικό για το πρωινό ή για ένα απογευματινό σνακ, μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά για τη Συνταγή
2 φλιτζάνια (γεμάτα) αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σοκολατένια τρούφα
Εκτέλεση
1. Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδοαλευρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα κέικ 22 εκατοστών.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα πρώτα στέρεα υλικά, δηλαδή, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υγρά υλικά, δηλαδή, τον χυμό και το ξύσμα, το λάδι, το εκχύλισμα, το ξύδι και το νερό.
4. Ενώστε τα δύο μίγματα, των υγρών και στέρεων υλικών και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Πασπαλίστε με τη σοκολατένια τρούφα και ανακατέψτε πολύ ελαφρά.
5. Αδειάστε το μίγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετέ το προσεκτικά και πασπαλίστε αν θέλετε με αχνοζάχαρη.
Διαβάστε επίσης:
Φαλακρό σιμίτι, βραστό, με πετιμέζι (τούρκικη συνταγή)
Vegan brownie με κολοκυθάκι, εύκολο και υγιεινό