Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε σφολιατένια σαλιγκάρια με κακάο, για το πρωινό, το γραφείο ή το σχολείο ή για ένα γρήγορο απογευματινό σνακ με τον καφέ σας.
Ετοιμάζονται με ένα φύλλο σφολιάτας, σε νηστίσιμη εκδοχή και μπορεί να τα φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος σε 25 μόλις λεπτά, στη φριτέζα αέρος.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φύλλο νηστίσιμης σφολιάτας (400 γραμμάρια)
35 γραμμάρια σκόνη κακάο
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Αρχικά ξεπαγώστε τη σφολιάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Βάλτε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ, προσθέστε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τα καλά.
3. Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα, ανοίξτε το ελαφρά με έναν πλάστη να λεπτύνει λίγο και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα μαργαρίνης κακάο.
4. Στη συνέχεια τυλίξτε την σφιχτά σε ρολό ξεκινώντας από τη μακρύτερη πλευρά χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε το ρόλο στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει ελαφρώς και να είναι πιο εύκολο να κοπεί.
5. Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 ½ εκατοστού.
6. Βάλτε το ειδικό χαρτί ψησίματος στον κάδο της φριτέζας, προθερμάνετε στους 160ο C και ψήστε τα σαλιγκαράκια για 15-20 λεπτά. (Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την συσκευή.)
7. Τέλος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα, αν επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Vegan ομελέτα – τηγανίτα, χωρίς αυγά
Νηστίσιμα τρουφάκια με μπισκότο και μήλο, σερβιρισμένα σαν προφιτερόλ