LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Σαλάτα με περισσεύματα πασχαλινών γεμιστών αυγών (διαβολικών) και μαρουλιού
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Σαλάτα με περισσεύματα πασχαλινών γεμιστών αυγών (διαβολικών) και μαρουλιού
ΓΕΥΣΗ

Σαλάτα με περισσεύματα πασχαλινών γεμιστών αυγών (διαβολικών) και μαρουλιού

Newsroom 22 Απριλίου 2025
Updated 2025/04/22 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Δροσιστικό μαρούλι, φρέσκα τοματίνια και τραγανό μπέικον συνδυάζονται ιδανικά με μια απλή βινεγκρέτ αρωματικών βοτάνων και δημιουργούν την καλύτερη βάση για να τοποθετηθούν τα διαβολικά (γεμιστά) πασχαλινά αυγά.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Είναι η ιδανική σαλάτα για να στολίσει εντυπωσιακά το κέντρο του πασχαλινού σας τραπεζιού αλλά και για brunch ή μεσημεριανό γεύμα στο καθημερινό φαγητό της οικογένειας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τα γεμιστά αυγά

- Advertisement -

8 βρασμένα αυγά

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινη μουστάρδα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγη καπνιστή πάπρικα για πασπάλισμα

Για τη σαλάτα

4 φέτες μπέικον

8 φλιτζάνια μαρούλι, κομμένο σε λωρίδες

1 φλιτζάνι τοματίνια, κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ξεφλουδίστε τα αυγά και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα. Κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε προσεκτικά τους κρόκους σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε τους με τη μαγιονέζα, τις μουστάρδες και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.. Βάλτε με κουτάλι ή με ένα μικρό κορνέ τη γέμιση ξανά στα ασπράδια των αυγών και πασπαλίστε τα με καπνιστή πάπρικα.
  2. Ζεστάνετε το μπέικον, κομμένο σε κομμάτια, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια αφαιρέστε το με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει η περιττή λιπαρότητα.
  3. Όσο ψήνεται το μπέικον, κόψτε σε φέτες τις ντομάτες και ετοιμάστε τη βινεγκρέτ. Χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τα μυρωδικά, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε και χτυπάτε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί η σώς.
  4. Τοποθετήστε το μαρούλι, απλώνοντάς το σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώστε το ελαφρά, αραδιάστε από πάνω τα κομμένα τοματίνια και το τραγανό μπέικον. Τοποθετήστε τα γεμιστά αυγά σε όλη την επιφάνεια της σαλάτας. Περιχύστε με το ντρέσινγκ βοτάνων και σερβίρετε αμέσως.

Info

Ο όρος διαβολικά αυγά πιθανότατα προέρχεται από τη σύνδεση μεταξύ της πικάντικης γεύσης από τα καρυκεύματα και των (πιθανώς καυτών θερμοκρασιών στην κόλαση. Δεδομένου ότι η λέξη “διαβολικά” δεν προκαλεί θετικούς συνειρμούς, ορισμένοι προτιμούν να αποκαλούν το πιάτο “γεμιστά αυγά”, “αυγά σαλάτας” ή “ντυμένα αυγά”.

Διαβάστε επίσης:

Κουλουράκια, με τα αρώματα των πασχαλινών αναμνήσεων

Μοναστηριακή φασολάδα με πορτοκάλι

Μυρωδάτα «Λαζαράκια» της παράδοσης

​ Read More

Newsroom 22 Απριλίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Εύκολο παγωτό κακάο, με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

14 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?