Μια πρόταση για ελαφρύ γεύμα, τριπλά ωφέλιμη: χαμηλή θερμιδικά, υψηλή πρωτεϊνικά και βιώσιμη γιατί αξιοποιεί τα περισσεύματα.
Αν λοιπόν σας έχει μείνει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, από την προηγούμενη μέρα, μπορείτε με ελάχιστα, ακόμη υλικά, να έχετε ένα πλήρες γεύμα, σε λίγα λεπτά.
Η επιλογή του ρυζιού είναι δική σας απόφαση, εννοώντας ότι μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε κλασικό ή και καστανό αμερικάνικου τύπου.
Εν τω μεταξύ, απαιτούνται περίπου 10 λεπτά για να ετοιμαστεί αυτή η ρυζοσαλάτα, αφού μαζί με το ρύζι βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
To ντρέσινγκ μπορεί να γίνει όσο ξινό και όσο καυτερό θέλετε, αυξάνοντας το tabasco ή το λεμόνι.
Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο
Υλικά:
- 2 φλ. ρύζι (για πιλάφι) βρασμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 φλ. αρακάς
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 250 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό ή ψητό ξεψαχνισμένο)
- 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
Για το ντρέσινγκ:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 2 κ.σ. μαγιονέζα (σπιτική ή εμπορίου)
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. tabasco
- αλάτι
Εκτέλεση:
Χοντροτρίβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, σε μπολ.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, με τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να ρέει πάνω από τη ρυζοσαλάτα.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
To άρθρο Σαλάτα με καστανό ρύζι, λαχανικά και κατόπουλο που περίσσεψε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .