Μια απολαυστική συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί στο κυριακάτικο πρωινό αλλά και ως επιδόρπιο.
Οι φέτες ψωμιού του τοστ που περισσεύουν ανοίγονται επίπεδες με τον πλάστη, γεμίζονται με πραλίνα φουντουκιού και τυλίγονται σε ρολά, εμποτίζονται σε μίγμα αυγών – γάλακτος, τηγανίζονται σε βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και σερβίρονται πασπαλισμένες με κανελοζάχαρη.
Υλικά για τη Συνταγή
12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς σκληρές άκρες)
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα, πλήρες
½ φλιτζάνι Nutella (ή και παραπάνω), ή άλλη πραλίνα της επιλογής σας
Λίγο βούτυρο, για το σοτάρισμα (περίπου 20 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Αρχικά αφαιρέστε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις σκληρές άκρες (κόρες) από τις φέτες ψωμιού του τοστ και με τη βοήθεια ενός πλάστη ισιώστε και ανοίξτε τις να πλατύνουν και να γίνουν επίπεδες.
Απλώστε πάνω στις φέτες μια πλούσια στρώση Nutella και στη συνέχεια τυλίξτε προσεκτικά το ψωμί για να πάρει τη μορφή ρολού. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλες τις φέτες ψωμιού και αφήστε τις στην άκρη.
Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι προσθέτοντας το γάλα, μέχρι να έχετε ένα ρευστό μίγμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε μέτρια φωτιά και όσο περιμένετε να λιώσει τελείως, βουτήξτε τα ρολά στο μίγμα αυγών και γάλακτος, να καλυφθούν καλά αλλά να μην μουλιάσουν.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και βγάζει φουσκάλες, βάλτε τα αμέσως στο τηγάνι (όχι όλα μαζί) και ροδίστε τα από όλες τις πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά. Όταν πάρουν όμορφο χρώμα στην επιφάνεια, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και μεταφέρετέ τα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ, βουτήξτε τα ρολά στο μίγμα και απολαύστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά.
Διαβάστε επίσης:
Μπρουσκέτες με φιλετάκια κοτόπουλου και ρικότα
Κρέμα raffaello με 4 υλικά, για όλα τα είδη των γλυκών
Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών
Cucina Povera | topontiki.gr