LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ψητά μπαρμπούνια με ντρέσινγκ σκόρδου και μαϊντανού
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Ψητά μπαρμπούνια με ντρέσινγκ σκόρδου και μαϊντανού
ΓΕΥΣΗ

Ψητά μπαρμπούνια με ντρέσινγκ σκόρδου και μαϊντανού

22 Μαΐου 2025 96 Views
Updated 2025/05/22 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Το μπαρμπούνι είναι ένα ημιλιπαρό ψάρι με λεπτή και διακριτική, αλλά πολύ χαρακτηριστική, γεύση. Ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να ετοιμάσετε το πεντανόστιμο αυτό ψαράκι είναι στο φούρνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλές πρώτες ύλες και έναν ιχθυοπώλη που να καθαρίζει σωστά τα ψάρια, εξοικονομώντας σας κόπο και χρόνο, για να έχετε έτσι ένα υπέροχο πιάτο έτοιμο σε χρόνο μηδέν.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεσηΣυμβουλή

Υλικά για τη Συνταγή

6 μικρά κόκκινα μπαρμπούνια
4-5 κλωνάρια μαϊντανού
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2-3 φύλλα δάφνης
45 ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, αν δεν το έχει ήδη κάνει ο ιχθυοπώλης σας. Ξελεπιάστε τα με το ειδικό εργαλείο, κόψτε τα πτερύγια με ψαλίδι κουζίνας και στη συνέχεια κάντε μια τομή στο στομάχι τους. Καθαρίστε τα καλά από τα εντόσθια, αδειάζοντας το εσωτερικό τους κάτω από τη βρύση, με άφθονο τρεχούμενο νερό.

- Advertisement -
Ad image

2.Αλατοπιπερώστε τα καλά εσωτερικά και εξωτερικά και αφήστε τα στην άκρη.
3.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
4.Πλύντε τον μαϊντανό και ξεχωρίστε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου και αφαιρέστε το πράσινο στέλεχος από το εσωτερικό τους. Ψιλοκόψτε τα σε φετάκια.

5.Σε ένα γουδί κοπανίστε τα φύλλα μαϊντανού, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Ρίξτε το ελαιόλαδο και μια πιτσιλιά χυμό λεμονιού και δημιουργήστε μια σάλτσα (ντρέσινγκ).

6.Αλείψτε τον πάτο ενός ταψιού για το φούρνο με λίγο από το ντρέσινγκ. Τοποθετήστε από πάνω τα φύλλα δάφνης και τα μπαρμπούνια. Καλύψτε τα ψάρια με την υπόλοιπη ποσότητα ντρέσινγκ.

7.Ψήστε σε μέτρια ένταση για περίπου 10 λεπτά ή και παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθός των ψαριών. Σε γενικές γραμμές το ψάρι είναι έτοιμο όταν τα μάτια γίνουν αδιαφανή και η σάρκα του διαχωρίζεται εύκολα από το κεντρικό κόκαλο.

Συμβουλή

-Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με μια πλούσια σαλάτα, πατάτες πουρέ ή ρύζι.
-Για πιο έντονη γεύση εσπεριδοειδών, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού στο ντρέσινγκ.

Διαβάστε επίσης:

Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα

Μπέργκερ με χαλούμι και ελαφρώς πικάντικη μαγιονέζα

Ζέβρα κέικ (vegan)

​ Read More

Newsroom 22 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?