LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Πρωτότυπος μπακλαβάς με μήλα και σιρόπι με γεύση μηλόπιτας
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Πρωτότυπος μπακλαβάς με μήλα και σιρόπι με γεύση μηλόπιτας
ΓΕΥΣΗ

Πρωτότυπος μπακλαβάς με μήλα και σιρόπι με γεύση μηλόπιτας

Newsroom 5 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/05 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ένας χειμερινός μπακλαβάς που συνδυάζει τις γεύσεις των μήλων, της κανέλας και των καρυδιών με υπέροχο τρόπο.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Ετοιμάζεται με τραγανά φύλλα κρούστας, γέμιση καρυδιών και μήλων και ραντίζεται με ένα ελαφρύ σιρόπι από τα στραγγισμένα μήλα και τα μπαχαρικά έτσι ώστε η γεύση του να θυμίζει μηλόπιτα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γραμμάρια)

- Advertisement -

230 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο (ιδανικά το αλατισμένο)

425 γραμμάρια μήλα (6 μεσαία), ξεφλουδισμένα και τριμμένα

90 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

325 γραμμάρια καρύδια, χοντροτριμμένα

Για το σιρόπι

120 ml υγρό στραγγισμένο από τη γέμιση

100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεπαγώστε τα φύλλα κρούστας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους σπόρους και τρίψτε τα στη χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά.

3. Στραγγίστε τα μήλα και κρατήστε στην άκρη το χυμό για το σιρόπι.

4. Στα στραγγισμένα μήλα, ρίξτε τα χοντροτριμμένα καρύδια και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.

5. Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε τον στραγγισμένο χυμό από τα μήλα και την ζάχαρη, φέρτε σε βρασμό και έπειτα σιγοβράστε το σιρόπι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

6. Λιώστε το βούτυρο και με ένα πινέλο καλύψτε τον πάτο ενός μικρού ορθογώνιου ταψιού 22 X 33. Κόψτε τα φύλλα στο ακριβές μέγεθος του σκεύους και κρατήστε τα υγρά κάτω από νωπή πετσέτα. Βουτυρώστε και απλώστε 12 φύλλα κρούστας, τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Σκεπάστε με αυτά τον πάτο του ταψιού και από πάνω απλώστε το 1/3 από τη γέμιση μήλου. Συνεχίστε με άλλα 6 φύλλα από πάνω, βουτυρωμένα κι αυτά και απλώστε το άλλο 1/3 από τη γέμιση. Συνεχίστε τον μπακλαβά με άλλα 6 φύλλα, το τελευταίο 1/3 της γέμισης και τελειώστε με άλλα 12 φύλλα όλα βουτυρωμένα.

7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε προσεκτικά σε σχήματα της αρεσκείας σας (ρομβοειδή ή τριγωνικά).

8. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Αποσύρετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστός ο μπακλαβάς, περιχύστε με το κρύο σιρόπι, ώστε να καλυφθεί καλά. Αφήστε το γλυκό να τραβήξει το σιρόπι για 3-4 ώρες τουλάχιστον ή ιδανικά για όλο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Βίδες στο φούρνο, με τόνο και αρωματική κόκκινη σάλτσα με ελιές

Μπάρες με πραλίνα φουντουκιού και κραμπλ από νιφάδες βρώμης

Κεφτέδες πανέ, με μίγμα κιμά που «φτουράει»

​ Read More

Newsroom 5 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?