Μια πλούσια και χορταστική σαλάτα που εκτός από τα 2 κλασικά υλικά, τις πατάτες και τα κρεμμύδια δηλαδή, περιλαμβάνει και αγγουράκι τουρσί, σαλάμι και άνηθο.
Η βινεγκρέτ ετοιμάζεται παραδοσιακά με ελαιόλαδο και λευκό ξίδι ξύδι και ανεβαίνει επίπεδο γευστικά χάρη στην πικάντικη μουστάρδα με κόκκους σιναπιού.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια πατάτες
7 αγγουράκια τουρσί
80 γραμμάρια σαλάμι
5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μουστάρδας (προαιρετικά, από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Για τη βινεγκρέτ
Ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα πικάντικη με κόκκους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1.Αρχικά πλύντε καλά τις πατάτες και τρίψτε τις με την ειδική βούρτσα κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Βράστε τις όπως είναι με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα κοχλάσει το κρύο νερό). Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια ή ροδέλες.
2.Στη συνέχεια στραγγίστε τα αγγουράκια τουρσί από το νερό του βάζου και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Κόψτε και το σαλάμι σε λωρίδες.
3.Πλύντε τον φρέσκο άνηθο, στεγνώστε τον καλά, αφαιρέστε τα τραχιά κοτσάνια και ψιλοκόψτε τον. Τέλος ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. 4.Μεταφέρετέ τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε τις πατάτες, τα αγγούρια τουρσί, το σαλάμι, τους σπόρους μουστάρδας, αν χρησιμοποιήσετε, και τον άνηθο και ανακατέψτε τα.
4.Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ σαλάτας. Ανακατέψτε το ξύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα με ένα πιρούνι και περιχύστε με αυτήν τα υλικά της σαλάτας. Ανακατέψτε να ενωθούν και απολαύστε την πατατοσαλάτα πάνω σε φέτες ζυμωτού ψωμιού.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι με σοταρισμένο λουκάνικο ή μπέικον.
Διαβάστε επίσης:
Linzer torte, η αυστριακή πάστα φλώρα σε νηστίσιμη εκδοχή
Αφράτα τυροψωμάκια σε σχήμα κοχυλιών
Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κάστανο
Cucina Povera | topontiki.gr