LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο Διαμαντής Καραναστάσης από βουλευτής
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Συνταγή για τη σκανδιναβική κρεμώδη σάλτσα άνηθου που πάει με όλα
19 Νοεμβρίου 2025
Almond House: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτό το adults-only καταφύγιο στην Αράχωβα;
19 Νοεμβρίου 2025
Boutique Hotel Skamnos: Το ξενοδοχείο στο ελατόδασος του Παρνασσού που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι
19 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για κέικ με καρύδια και σταφίδες
19 Νοεμβρίου 2025
Πότε «γυρίζει τούμπα» ο καιρός με χειμωνιάτικο κρύο
19 Νοεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο Διαμαντής Καραναστάσης από βουλευτής
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο Διαμαντής Καραναστάσης από βουλευτής

19 Νοεμβρίου 2025 60 Views
Updated 2025/11/19 at 1:16 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το
Παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ο Διαμαντής Καραναστάσης.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης της Πλεύσης Ελευθερίας, με πηγές του προεδρείου της Βουλής να αναφέρουν πως έχει στείλει σχετική επιστολή. Η παράδοση της έδρας του θα επισημοποιηθεί όταν ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, το πιθανότερο αύριο Πέμπτη, ενώ τη θέση του πρώτη αναπληρωματική για τη θέση του είναι η κ. Έλλη Ρούσου.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «η αντοχή μου στη δημιουργία, δεν έχει όρια. Η ανοχή μου στη βρωμιά όμως, έχει. Από όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν και συντηρούνται μέσα από τη βρωμιά», ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανάρτησή του:

- Advertisement -
Ad image

Σαν το Γάλα μες στις Μύγες

Πριν λίγες μέρες έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος δέκα σχεδόν ετών, ακούραστης και πυρετώδους δημιουργίας, σε κάθε επίπεδο.

Ο κύριος και πιο σημαντικός λόγος που αποφάσισα να είμαι στη Βουλή, μέσα σε αυτόν τον κύκλο, είναι ο Πολιτισμός.

Όπως τον αισθάνομαι και τον εκφράζω μέσα από τη δουλειά μου και όπως τον εφαρμόζω μέσα από τη συμπεριφορά μου, με τις υπόλοιπες μεγάλες έννοιες που έχει στην πανέμορφη γλώσσα μας, ο Πολιτισμός.
Προσπάθησα για αυτόν με κάθε πρόταση που κατέθεσα, κάθε ερώτηση, κάθε παρέμβαση και σε κάθε ομιλία, τον διεκδίκησα κάθε στιγμή, σε κάθε αδιάλειπτη παρουσία μου σε επιτροπές, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε διάδρομο, σε κάθε καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, σε κάθε αγωνία μου για να βελτιώσω κάτι, να δημιουργήσω κάτι, σε κάθε μελέτη, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε νεύμα.

Προσπάθησα να μετατοπίσω, να αλλάξω κάτι, που όμως δε μετατοπίζεται.

Δε χαρίζω καμία νίκη πάνω στην αλήθεια μου. Το τι έχει καταφέρει ο μικρός Διαμαντής από τη Λάρισα, το ξέρω καλά μέσα μου και το ξέρουν καλύτερα από μένα, όσοι με αγαπάνε. Μάλλον το ξέρουν λίγο-πολύ πια όλοι.

Η αντοχή μου στη δημιουργία, δεν έχει όρια. Η ανοχή μου στη βρομιά όμως, έχει. Από όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν και συντηρούνται μέσα από τη βρομιά. Μέσα από το να κάνουν τους καθαρούς να απομακρυνθούν από τη βρομιά τους.

Μου λένε άνθρωποι απλοί και φίλοι: “Διαμαντή, είσαι η φωνή του αληθινού ανθρώπου εκεί μέσα… μη φύγεις εσύ”. Ε, αυτό μάλλον τρόμαξε, πολύ. Εκεί μέσα και εδώ έξω.
Οφείλω όμως στον εαυτό μου, να συνεχίσω να του δίνω καθαρό αέρα να αναπνέει, για πολύ ακόμη.

Αφήνω τα ξύλινα σπαθιά μου, που φτάσανε το τρίτο παιδί μου, την Πλεύση, ως εδώ που είναι σήμερα και συνεχίζω εξολοκλήρου στην τέχνη μου που έχω κάνει αδιανόητες θυσίες και για αυτήν. Αυτό δεν είναι τίποτα.
Είναι μια απόφαση που δουλεύω εδώ και μήνες στο μυαλό μου και τώρα θεωρώ και ξέρω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.

Όπως είπα και στην τελευταία μοναδικά πρωτότυπη και εντυπωσιακή -ψηφιακή πια- εκδήλωσή μας που σχεδίασα και εκτέλεσα πριν μια βδομάδα, αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για εμένα.
Ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που συνάντησα, τους λίγους που θεωρώ φίλους και ελπίζω να ανταμώνουμε και με την ιδιότητα του απλού πολίτη. Τη θεωρώ πιο σημαντική και πιο πολύτιμη από κάθε αξίωμα.
Ευχαριστώ το προσωπικό της Βουλής. Είστε όλοι υπέροχοι, θα μου λείψετε.

Ευχαριστώ τις ομάδες μου, που τις αφήνω. Ήσασταν οι καλύτεροι άνθρωποι και συνεργάτες που θα μπορούσα να έχω σε αυτό το ταξίδι.

Ευχαριστώ τη Ζωή, για την απόλυτη εμπιστοσύνη της, τη μοναδική της πίστη σε κάθε ιδέα, κάθε λέξη, κάθε δράση, κάθε video, κάθε καμπάνια, κάθε σκέψη, κάθε κείμενο, κάθε κινηματική νέα αφετηρία, σε κάθε πρόταση, σε κάθε σύνθημα, σε κάθε ταξίδι, σε κάθε αδιανόητη τρέλα που σκέφτηκα και πίστεψε σε αυτήν, σε κάθε εμφάνιση, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε κάθε ομιλία. Για την ανεκτίμητη λευκή επιταγή που είχα πάντα σε κάθε μια από τις χιλιάδες συζητήσεις μας.

Αυτό το μοναδικό πολιτικό θηρίο, αυτό το πλάσμα με την τεράστια καρδιά και τα λαμπερά μάτια, αυτή τη σπάνια γυναίκα, που φτιάξαμε μαζί Πυρηνικές Εκρήξεις, με τα ξύλινα σπαθιά μας, που δεν έχουν ξανασυμβεί στη χώρα μας. Της αξίζουν τόσα πολλά, πολλές περισσότερες νίκες.

Η γενναιοδωρία και η αγάπη σου είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το χαμόγελό σου. Και να το θυμάσαι αυτό.
Είμαι σίγουρος ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και το καραβάκι μας μπορεί να συνεχίσει πια χωρίς τη -φανερή- συμβολή μου.
Όσο για τις μύγες και το γάλα, έχω να τους πω, όπου και να βρίσκονται και σ’ όποιο χώρο και να κινούνται:

Εγώ, όπως με έβαλα στη Βουλή, έτσι και με βγάζω.
Με την ίδια δύναμη και στα δυο.

Επιστρέφω στον Πολιτισμό
Αν δεν έχεις χαρά δεν είσαι ούτε του καπνού σκιά, λέει ο Σοφοκλής.
Θα τον ακούσω

 

TAGGED: Δημήτρης Καραναστάσης, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, Πλεύση Ελευθερίας
ΠΗΓΗ dnews
Newsroom 19 Νοεμβρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταγή για τη σκανδιναβική κρεμώδη σάλτσα άνηθου που πάει με όλα
19 Νοεμβρίου 2025
Almond House: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτό το adults-only καταφύγιο στην Αράχωβα;
19 Νοεμβρίου 2025
Boutique Hotel Skamnos: Το ξενοδοχείο στο ελατόδασος του Παρνασσού που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι
19 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για κέικ με καρύδια και σταφίδες
19 Νοεμβρίου 2025
Πότε «γυρίζει τούμπα» ο καιρός με χειμωνιάτικο κρύο
19 Νοεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΚΟΣΜΟΣ

«Συμβαίνουν αυτά» – Ο Τραμπ δίνει τέλος στην εποχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

19 Νοεμβρίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με αρκουδάκια ΑΙ: «Ξεχνούν» πως μιλάνε σε παιδιά, δίνουν συμβουλές για σεξ και… μαχαίρια

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗΕιδήσειςΤΟΠΙΚΑ

Σαρακιώτης στο Action24: «Αντί να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, κονταροχτυπιόμαστε με τη Βουλγαρία για την τελευταία θέση»

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Ελεύθερη η 37χρονη αθλήτρια της ενόργανης

19 Νοεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?