Μια πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με κομμάτια από σουρίμι, τραγανό καλαμπόκι, κομμάτια από φρέσκο αγγουράκι και ψιλοκομμένα βραστά αυγά, που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Ένα κρεμώδες και απαλό ντρέσινγκ που αποτελείται από μαγιονέζα, φρέσκο άνηθο και ξίδι ανεβάζει το επίπεδο της γεύση της και την καθιστά πλήρες γεύμα με τη συνοδεία μιας φρέσκιας γαλλικής μπαγκέτας ή άλλου ψωμιού για σάντουιτς.
Υλικά για τη Συνταγή
400 γραμμάρια καβουρόψιχα (σουρίμι), στεγνωμένο ταμποναριστά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Advertisement -
4 μεγάλα αυγά, βρασμένα σφικτά, χοντροκομμένα
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 ½ εκατοστών περίπου και βρασμένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
½ φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι καλαμπόκι σε κονσέρβα, καλά στραγγισμένο
¼ φλιτζανιού μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
¼ φλιτζανιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε τις πατάτες. Πλύντε τις, κόψτε τις, βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε τις με κρύο νερό. Προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στραγγίστε τις και αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
2. Στο μεταξύ, ανοίξτε τη συσκευασία του καβουριού, χωρίστε απαλά τα κομμάτια, κόψτε τα ή χοντροτρίψτε τα και απλώστε τα σε μία στρώση πάνω σε χαρτί κουζίνας. Απλώστε ένα άλλο φύλλο χαρτί κουζίνας από πάνω και πιέστε το απαλά για να απορροφήσει λίγη από την υγρασία του καβουριού. Αφήστε το σουρίμι στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη μαγιονέζα, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον φρέσκο άνηθο. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε τον άνηθο με τη μαγιονέζα.
4. Προσθέστε τις κρύες πατάτες σε κομμάτια στο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο αγγούρι, το κομμένο σε κύβους βραστό αυγό και το καλαμπόκι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν με το μείγμα μαγιονέζας.
5. Τέλος, προσθέστε το καβούρι και ανακατέψτε το πολύ απαλά στην πατατοσαλάτα. Το καβούρι απομίμησης είναι ευαίσθητο, οπότε δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, διότι αυτό θα σπάσει και θα διαλύσει τα κομμάτια.
6. Μόλις αναμειχθεί πλήρως, μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Η σαλάτα μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων και διατηρείται για 2-3 ημέρες σκεπασμένη και στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης:
Παγωτό λεμόνι, χωρίς παγωτομηχανή και ανακάτεμα
Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι
Τεμπελόπιτα «τσαλακωτή» με λεμόνι και μύρτιλα